Komoly változtatásra készül a Netflix. Már korábban is szó volt arról, hogy a streamingszolgáltató cég szeretné korlátozni a nem egy háztartásban élők közötti jelszómegosztást.

A Netflix várhatóan még idén bevezeti a változásokat, lesz olyan ország, ahol a rokonokkal, barátokkal megosztott profilok blokkolásra kerülhetnek, ha pedig utazunk, vagy máshol néznénk tartalmat, ideiglenes kódot kell majd igényelnünk a hozzáférés 7 napos meghosszabbításához – írja a 24.hu.

A hírek szerint lesz néhány olyan ország is, ahol lehetővé teszik majd a felhasználók számára, hogy felárat fizessenek a fiókmegosztásért a háztartáson kívüli személyekkel. Ez azonban nem lesz mindenhol elérhető, arról pedig egyelőre nincsenek információk, hogy Magyarország beleesik-e majd ebbe a kategóriába.

A Netflix a felhasználó IP-címe, az eszközazonosítói, valamint a fióktevékenysége alapján határozza majd meg a fiók elsődleges helyét. Ez alapján fogják majd eldönteni, hogy pontosan ki az elsődleges felhasználó. Viszont eleinte nem számítanak majd fel automatikusan díjat azok után, akikkel nem lakik a felhasználó egy háztartásban. Ehelyett megtagadhatja majd a hozzáférést, és új csomag létrehozását ajánlja majd.