Horváth Attila, Szombathely alpolgármestere, valamint Kopcsándi József szombathelyi önkormányzati képviselő is a DK-ban folytatják a politizálást – írja az ugytudjuk.hu Mindkét politikus korábban az MSZP tagja volt, most azonban átlépnek Gyurcsány Ferenc pártjába.

Horváth Attila Facebook-posztjában azt a már-már szokásosnak mondható érvet hozza az átlépésre, hogy „országosan a Demokratikus Koalíció jelenti az egyetlen kormányzóképes erőt az ellenzékben, Dobrev Klára és az Árnyékkormány csak még látványosabbá tették ezt”.

Kopcsándi József szinte szó szerint ugyanezt mondta, néha kezdjük úgy érezni, mintha kottából olvasnák fel a nyilatkozataikat. Az önkormányzati képviselő így írt posztjában: „csak a DK-ban látom azt az építkezést és szervezőerőt, ami a kormányváltáshoz kell, és azt a felkészültséget, ami alapvető feltétele egy jobb, igazságosabb és baloldali kormányzásnak. Igen, mostanra Dobrev Klára az egyetlen reményünk arra, hogy 4 év múlva ne Orbán Viktornak hívják a magyar miniszterelnököt.”

A Demokratikus Koalíció közleményben üdvözölte a két újabb csatlakozót. „Mindig megtisztelő, ha olyan emberek csatlakoznak hozzánk, akik évek óta minden nap bizonyítják, hogy hűen szolgálják városukat és lehet rájuk számítani. Velük csak még erősebb lesz a DK közössége, így megerősödve folytatjuk az európai Magyarországért folytatott munkát” – írja a párt.