A Duna-Dráva Nemzeti Park például a hivatalos Facebook közösségi oldalán értesítette a Nagyközönségét, hogy a szélvihar következtében Abaligeten áramkimaradások vannak. Az Abaligeti-barlang és a Denevérmúzeum jelenleg nem látogatható. A hibák kijavításáról és az újranyitásról tájékoztatást adunk felületeinken.


Dombóvár és Kaposvár között vonatpótló autóbuszok közlekednek, az M1-es autópálya Hanság pihenőjét pedig mindkét irányban lezárták fakidőlések miatt –
közölte a Mávinform és az Útinform szombat délelőtt.

A Mávinform közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy szombat reggel fakidőlés miatt leszakadt a felsővezeték Dombóvár alsó és Csoma-Szabadi között. A helyreállítás délre várható, ezért Dombóvár és Kaposvár között pótlóbuszokat állítanak forgalomba.     

Az átszállások miatt a Dombóvár-Gyékényes vonalon 60-90 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani – hívták fel a figyelmet.    

Szintén fakidőlés miatt a Bakonyban is vonatpótló autóbuszok közlekednek a Győr-Veszprém vonalon, Zirc és Veszprém között – írta a Mávinform egy másik bejegyzésben.    

Az Útinform tájékoztatása szerint az M1-es autópálya lébényi szakaszán, a 150-es kilométerszelvényben lévő Hanság pihenőt mindkét oldalon lezárták, mivel a viharos erejű szél egy nagyméretű fát kidöntött az elektromos vezetékre, és ezért szünetel az áramszolgáltatás.

Forrás: mti.hu