Alig egy órával ezelőtt karambolozott két személyautó Pécsen, a Nyugati Ipari úton, azaz az 57-es főút belterületi szakaszán. Az egyik járműbe beszorult egy ember. Őt feszítővágóval szabadították ki, majd kiemelték, és átadták a mentőknek a műszaki mentést végző pécsi hivatásos tűzoltók.

A mai délelőtt folyamán szintén két személyautó ütközött össze Székesfehérváron, a Balatoni úton. Az egyik járműből csak az után tudtak kiszállni a benne ülők, hogy a műszaki mentést végző székesfehérvári hivatásos tűzoltók feszítővágóval kinyitották a gépkocsi ajtaját. Az egységek áramtalanították a járműveket. A mentők is megérkeztek a balesethez, amelynek helyszínén jelentős forgalomkorlátozásra kellett számítani.

Sajnos az éjszaka nem múlt el halálos kimenetelű közlekedési baleset nélkül. Lesodródott az útról, és fának ütközött egy gépkocsi Nyírbátor és Kállósemjén között péntek éjszaka. Az autót egy 33 éves férfi vezette, aki a helyszínen az életét vesztette.

Magyarország területén a 2023. február 10-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 32 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek,  melyből 1 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 1 ember vesztette életét, 7 súlyos és 24 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 216 személyt fogott el, közülük 54 embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 86 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 215 embert állítottak elő, köztük 92 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, és további 3 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 109 esetben történt.

Forrás: katasztrofavedelem.hu, police.hu

Fotók a Nyírbátor-Kállósemjén közötti baleset képei, melynek forrása: Facebook/haromhatar.hu