Jelölőszervezetként a Momentum Mozgalom hiába próbálta megakadályozni a döntést, az NVB nem vette figyelembe kérésüket, a párt ezért a Kúriához fordul. A döntés előzménye pedig az, hogy 13 igen és 1 nem szavazattal jóváhagyta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), hogy a Kordás László halála miatt megüresedett helyre Ráczé Földi Judit, DK-s képviselő ülhessen be az Országgyűlésbe.

A Nemzeti Választási Bizottság döntése alapján, a Momentum Mozgalom támogatása nélkül is lehet parlamenti képviselő Ráczné Földi Judit. A Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc azonban kijelentette: a Momentum Mozgalom a Kúriához fordul, elutasítás esetén pedig alkotmányjogi panaszt nyújt be a Nemzeti Választási Bizottság döntésével szemben. 

„A Momentum Mozgalom az egyetlen párt, ami akkor is kimondja az igazságot, ha fáj, akkor is, ha az ellenzéki közösségnek fáj: az ellenzékben is vannak a parlamenti képviselőségre méltatlan politikusok. A párt szerint márpedig Ráczné Földi Judit nem méltó arra a képviselői mandátumra, mert hazudott. Hazudott, hiszen az előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozat ellenére aláírási joga volt egy offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozásban.” – írja a sajtóközleményében a Momentum.

Gelencsér Ferenc pártelnök szerint ezen a tényen az sem változtat, hogy a Nemzeti Választási Bizottság, több ellenzéki párt egyetértő támogatásával, egy újabb hazudozó, DK-s politikust akar bejuttatni a magyar Országgyűlésbe. 

A Momentum hisz a politikai kultúraváltásban, ezért mindent megteszünk, hogy ne lehessen átlépni a vörös vonalat! Mi nemcsak hiszünk a politikai kultúraváltásban, de teszünk is érte.

Ahogy Zuglóban sem támogattuk Tóth Csabát, most sem fogjuk támogatni olyan politikus mandátumhoz jutását, aki direkt megtéveszti a választókat. Csak akkor fogunk sikert elérni a Fidesz hazug rendszerével szemben, ha nem maradunk csendben akkor, amikor az ellenzéki oldalon hazugságot hallunk, látunk. – zárta közleményét a Momentum Mozgalom.

Forrás: Momentum Mozgalom sajtóközlemény