Camille Saint-Saëns Állatok farsangja című darabjából adnak elő részleteket általános iskolásoknak a Pannon Filharmonikusok szombat este Pécsen. A zenekar fiatalokat megcélzó Fantasztikus klasszikusok sorozatának estjén a jelmezt öltő gyerekeket extra tombolaszelvénnyel jutalmazzák.

Az együttes MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a zene mellett télűző farsangi mulatsággal várják a gyerekeket a pécsi Kodály Központban, amelynek hangversenytermében babzsákok fogadják az érdeklődőket.    

Mint írják, az esten felcsendülő Állatok farsangját a zeneszerző eredetileg viccnek szánta, ki akarta csúfolni zenész kollégáit. A csúfolódásból különös karnevál lett: művének dallamvilága zseniálisan mutatja meg, hogyan utánozza a nagybőgő az elefántot, vagy mikor táncol a teknős kánkántempóban, mindenkinek mosolyt csalva az arcára.    

A házigazda Horváth Krisztián karnagy, zongoraművész lesz, aki idegenvezetőként kalauzolja végig a zene világán a közönséget, beavatva a hallgatóságot a részletekbe.    

A zenekar minden, a koncertre szóló bérlettel vagy jeggyel érkezőnek egy, a jelmezbe öltözötteknek két tombolaszelvényt ad ajándékba, a szerencsések családi belépőket nyerhetnek a pécsi kalandparkba és az állatkertbe, a planetáriumba, de könyvekre, ételre fordítható ajándékutalványok is lesznek a nyeremények között.    

Az együttes fiataloknak szóló Fantasztikus klasszikusok sorozatáról és az aktuális koncertről bővebb információk találhatók a zenekar oldalán, a pfz.hu-n.

Forrás: mti.hu