A kormány azt akarja elhitetni, hogy ha Magyarországot akkumulátorgyártó nagyhatalommá teszi, az növelné GDP-t és a foglalkoztatottságot, és állításuk szerint ez védené a klímát is. Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke szerint nagy bajban leszünk, ha a kormány terve megvalósul, hiszen ezzel hazánkat akkumulátorgyarmattá teszi a Fidesz-KDNP kormány.

A zöldek szerint az is világos, hogy a nyugati autógyáraknak mindez miért érdeke, hiszen az akkumulátorgyárak által okozott szennyezés Magyarországon marad, míg a már tiszta és zöld energia a nyugati polgárok autójába kerül. Az is világos, hogy a kormánynak mi az érdeke, hiszen szerintük így nőni fog a GDP. Az LMP szerint arról még nem esett szó, hogy a keleti gyáraknak miért érdeke Magyarországra települni. Erről is beszélt Schmuck, aki elmondta, hogy az ágazat víz- és energiaigényes, szennyezi a környezetet, és képzetlen, nagy mennyiségű munkaerő szükséges hozzá.. Más országokban sokkal nehezebb ezekhez a feltételekhez hozzáférni, nálunk azonban a kormány kiszolgálja őket, hiszen olcsón árusítják ki hazánk vízkincseit, az energiát és a munkaerőt is, miközben a környezetvédelmi hatóságok sem állnak a helyzet magaslatán.

Mindezeket az Orbán-kormány adócsökkentéssel fejeli meg, hiszen az egyébként is rendkívül alacsony társasági adó mellé különböző kedvezményeket is kapnak ezek a cégek. Az LMP szerint mindez elfogadhatatlan.

Schmuck megjegyezte, hogy van már három gyár az országban, ami bőségesen ki tudná elégíteni a hazai igényeket, minden további gyár telepítése veszélybe sodorja vizeinket, termőföldjeinket, és tovább fogja növelni az aszálykárok mértékét Magyarországon. Ezen tények összessége élelmiszerválságot is okozhat a jövőben, éppen ezért a zöldek szerint mindent meg kell tenni ahhoz, hogy megakadályozzuk a további gyárak hazánkba való telepítését.