Mától „Konzervatívok” néven folytatja politikai pályafutását az egykori Jobbik Magyarországért Mozgalom. Ezt Gyöngyösi Márton, a párt elnöke, európai parlamenti képviselője jelentette be a tanácskozást követően tartott évadnyitó rendezvényen.

„Vissza kell adnunk a jobboldal becsületét; jobboldalinak lenni ne oroszimádat és nyegléskedés legyen, hanem európai, polgári világszemlélet, ahogyan Antall József idején” – fogalmazta meg a pártelnök. E mellett kijelentette: számítanak minden olyan konzervatív emberre, aki elkötelezett a polgári és Európai Magyarország mellett.

A jövőbeni Jobbikot a pártelnök „új, nyugodt, de határozott konzervatív politikai erőként” jellemezte, amelynek politikája a felelőségvállalást, az emberi méltóság tiszteletét és a hatékonyságot állítja politikája középpontjába. A szabadság nem kerül semmibe, csak békén kell hagyni az embereket. A felelős politizálás nem kerül semmibe, csak nem kell bolondságokat beszélni. Hatékony államot működtetni ugyan pénzbe kerül, de ami igazán drága, az a mutyi, meg az erőforrások pazarlása – jelentette ki Gyöngyösi Márton, aki szerint az emberek félelmei helyett méltóságukra kell építeni.

Borítókép forrása: MTI (fotós: Balogh Zoltán)