Torkán akadt a palacsinta a villámevő versenyen az oroszországi Omszk városában található Kommunalnik szanatóriumban.

A nyaralóknak rendezett farsangi mulatságot egybekötötték villámevő versennyel tegnap, szombaton. A versengés célja az volt, hogy minél több palacsintát kell a verseny résztvevőinek elfogyasztani, a lehető leggyorsabban. A tréfás verseny azonban ezen a szomorú szombaton szó szerint tragédiába torkollott.

A villámevő verseny egyik résztvevője, a 38 éves Tatjána ugyan is a verseny hevében sajnálatos módon félrenyelt, és fuldoklani, fulladozni kezdett. Mivel azonban a versenyszellem erősebb volt benne és a fulladozások ellenére sem volt abbahagyni a palacsintaevést, mert tovább tömte magába a tányéron feltálalt palacsintákat, ám végül megfulladt és meghalt.

A versenyben résztvevők megpróbáltak a 38 éves Tatjána segítségére sietni, de sajnos addigra már ők sem, és a szanatórium ügyeletes orvosa sem tudta megmenteni az életét. A farsangi mulatság helyszínére kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták a nőnél megállapítani.

A helyi ügyészség a TASZSZ-nak azt mondta, hogy az ügyben megindították a vizsgálatot, tisztázandó a körülményeket, és hogy a vizsgálat során kiderüljön, hogy az egészségügyi intézmény dolgozói mindent megtettek-e az ünnepi rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében.

Oroszországban a hagyományoknak megfelelően a maszlenyicát, vagyis farsangot az ortodox húsvétot megelőző hathetes nagyböjt előtti héten ünneplik. Az orosz emberek, a nálunk megszokott farsangi fánk helyett, a farsangi időszakban előszeretettel fogyasztanak palacsintát. Az orosz szokásoknak megfelelően a nagyböjt előtti utolsó héten húst ugyanis már nem fogyasztanak, viszont tejtermékeket és tojást ehetnek, így vált hagyományos étellé a palacsinta, amit előszeretettel töltenek meg vagy éppen kennek meg vajjal, kaviárral, gombával, lekvárral vagy tejföllel.

Forrás: telex.hu