“Az, hogy Kisteleken meghiúsul az akkumulátorgyár építésének terve, azt mutatja, hogy lehet győzelmet elérni ezen kormányzati szándék ellen” – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Kanász-Nagy Máté.

Az LMP frakcióvezető-helyettese közölte: Kisteleken belátták, hogy a városnak nincs elegendő elektromos kapacitása a gyárhoz. Az eset azonban az LMP politikusa szerint “állatorvosi lóként” mutatja, mi a baj ezen projektekkel. Az első az információhiány, hiszen Kisteleken még a képviselőtestület tagjai sem ismerték a részleteket, arról csupán a polgármester és egy szűk beavatotti kör tudott. A helyi lakosokat egyáltalán nem kérdezték meg, és nem tudható az sem, készült-e környezeti hatástanulmány.

“Szerencsére eldőlni látszik a harc az akkugyárak ellen” – fogalmazott Kanász-Nagy Máté, hozzátéve: a helyi közösségeknek megvan az ellenállóképessége, hogy megakadályozzanak egy beruházást.

A zöldpolitikus kitért arra is, hogy az LMP országos szinten folytatja a harcot, és további tüntetéseket szervez, legközelebb Győrben, március 20-án.