Ismét kiderült, hogy a Fidesz ellenségként tekint a fákra. Most éppen azon ügyködnek, hogy tarvágással lehessen kivágni a védett bükkerdőket. – írja a zöldpárt.

Az LMP emiatt beadott egy határozati javaslatot az Országgyűlés elé, melyben azt az egyszerű kérést fogalmazták meg: ugyan már ne lehessen őshonos fafajokból álló, védett erdőkben tarvágást végezni, beleértve a védett bükkerdőket is. Különösen az idős, 140-160-180 éves állományok kitermelése, tarra vágása fájó, mert igen kevés ilyen erdőnk van, értékük kiemelkedő, pótolhatatlan.

A Bizottság kormánypárti tagjai – az LMP szerint – cinikus nyugalommal szavazták le javaslatukat, ezzel vállalva a felelősséget a védett bükkerdők kiirtásáért.

A Vadvilág Világnapján a zöldek arra kérnek mindenkit, hogy emlékezzünk meg az erdőirtást engedélyezőkről név szerint is:

Font Sándor (Fidesz), Czerván György (Fidesz), Győrffy Balázs (Fidesz), Dankó Béla (Fidesz), Horváth István (Fidesz), Kovács Zsolt (Fidesz), Pócs János (Fidesz) és Mihálffy Béla (KDNP)