Letartóztattak egy nőt, aki a hatóságok gyanúja szerint agyonverte a gondjaira bízott 2,5 éves gyereket – derül ki a Debreceni Törvényszék közleményéből.

A Debreceni Járásbíróság egy hónapra rendelte el letartóztatást, a nő a megalapozott gyanú szerint halált okozó testi sértésben bűnös. A közlemény alapján 2023. február 26-án a késő délutáni órákban történhetett az eset: a nevelőszülőként működő nő az ideiglenesen befogadott gyereket annak „szófogadatlan viselkedése miatt” olyan súlyosan bántalmazta, hogy az „röviddel a cselekmény után elhalálozott”.

A bűncselekmény büntetési tétele 2–8 évig terjedő szabadságvesztés. A nyomozás a kezdeti szakban van, az ügyben több személy kihallgatása várható. A gyanúsított szabadlábon hagyása esetén feltehető, hogy a tanúkat jogellenesen befolyásolná, ezzel a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné. Ez, és a szökés veszélye indokolja a letartóztatást a törvényszék szerint. A Debreceni Járásbíróság végzése nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezett a döntés ellen.