Március 8-án itt a Nemzetközi Nőnap, a férfiak réme. Egy kis virág mindig, minden helyzetben kisegíti az urakat. A fontos, hogy időben kell gondolni rá, mert szerdán a fiúk és a férfiak egyszerűen kifosszák a virágboltokat, a hölgyek legnagyobb örömére.

Néhány örök igazságra próbálom most felhízni a virágot ajándékozók figyelmét a színek, és a legkedveltebb virágok tekintetében.

Az idei évben nagyon kedvelt szín a lila, ami az igazságosságot és a méltóságot jelképezi. A zöld a reményt fejezi ki, míg a fehér már évszázadok óta a tisztaság jelképe a virágok nyelvén is. A piros a vér és a tűz színe, a veszély, a szenvedély és a szerelem jelképe.

A szegfűvel mindig csak nyerni lehet, mert már egy szál is kiválóan mutat, de csokorban is mutatós a szegfű, akár több színben is. A szegfű a tisztelet és barátság szimbóluma. A fehér szegfű a tisztaságot, a megbecsülést jelképezi, a piros szegfű a szerelmet szimbolizálja.

Az szegfű igazán csodaszép

A tulipán a tavaszt is szimbolizálja, és éppen indul a szezonja, csokorral igazán hatásos. Figyelem: sárga tulipánt ne ajándékozzunk! A sárga tulipán ugyanis a viszonzatlan vagy elutasított szerelmet jelképezi. Válasszunk lila tulipánt, mert az a nemesség, a jólét és a bőség hírhozója. A rózsaszín tulipán a szeretetet és a ragaszkodást jelképezi.

A tavasz kedvence a tulipán

Rózsa, az örök szépség. Sajnos ilyenkor nincs igazán szezonja, de a nőnap elmaradhatatlan virága. Akár már egy szállal is lehet hódítani. Úgy tartja a szokás, hogy nőnapra a lilás-rózsaszínes rózsát illik ajándékozni, mert azt a kifinomultsággal, eleganciával, szenvedéllyel és a varázslattal azonosítjuk.

Rózsa, az örök szépség

Nagyon kedvelt ajándékba vinni a liliomot, ami a tökéletes nőiességet, és a bájt tükrözi. A görög mitológia szerint a liliom az újjászületés, termékenység és az anyaság szimbóluma.

A mesés liliom