Eloltották a tüzet, amely pénteken délután ütött ki Monorierdőn  egy raklapüzemben – tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t.

Pénteken a Monori úti telepen mintegy ezer négyzetméteren égtek raklapok és faanyagok. A három kigyulladt csarnokból az egyik  teljesen megsemmisült.     

A monori, a dabasi, az érdi, a szentendrei hivatásos tűzoltók, valamint a sülysápi, a gyáli, a délegyházi, és a fóti önkéntes tűzoltók hét vízsugárral oltották el a lángokat – ismertették a közleményben.

A lángok tegnap a déli órákban csaptak fel a Monori úton, és mintegy ezer négyzetméteren raklapok gyulladtak ki egy üzemben Monorierdőn, a Monori úton. A tűzesethez a monori és a dabasi hivatásos, illetve az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották.

A tűz kiterjedését jól mutatja, hogy a helyszínre érkeztek még a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi és a gödöllői hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat. Az egységek öt vízsugárral kezdték el oltani a lángokat.

A tűz jelentősen korlátozta a környéken mind a közúti, mind pedig a vasúti forgalmat. A közúti járműforgalmat elterelték, majd leállították a vasúti forgalmat, amit aztán csak a késő délutáni órákban indítottak újra.

Újra járnak a vonatok Monor és Pilis között – közölte 17 órakor a Mávinform pénteken a közösségi oldalán. A két település között azért szünetelt a vasúti közlekedés, mert tűz keletkezett egy raklapüzemben, a vasúti pálya mellett Monorierdőn.    

A Mávinform azt írta, a katasztrófavédelem 17 órától engedélyezte a vonatközlekedést Monor és Pilis között. A Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon a mentrendszerű vonatközlekedés fokozatosan, várhatóan az esti órákban állhat helyre.    

A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság korábbi tájékoztatása szerint a raklapüzemhez a legmagasabb, ötös riasztási fokozatban érkeztek több településről tűzoltók.    

A tűz az üzem területén több épületre is átterjedt, az egyik csarnok teljesen megsemmisült.     

A tűzeset miatt teljes szélességében lezárták a 4-es főút érintett szakaszát, a forgalmat mellékutakra terelik.

Mintegy ezer négyzetméteren gyulladtak ki raklapok és faanyagok egy üzemben Monorierdőn, a Monori úton. A lángok három csarnokban csaptak fel, az egyik csarnok teljesen megsemmisült. A tűzesethez a monori, a dabasi, a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi, a gödöllői, az érdi, a szolnoki és szentendrei hivatásos, valamint az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek tizenkét vízsugárral megakadályozták a lángok továbbterjedését. A tűzeset miatt a 4-es főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Az esti órákban megakadályozták a lángok továbbterjedését Monorierdőn, majd késő éjszaka eloltották a lángokat.

Mintegy ezer négyzetméteren gyulladtak ki raklapok és faanyagok egy üzemben Monorierdőn, a Monori úton. A lángok három csarnokban csaptak fel, az egyik csarnok teljesen megsemmisült. A monori, a dabasi, a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi, a gödöllői, az érdi, a szolnoki és szentendrei hivatásos, valamint az üllői és az ócsai önkéntes tűzoltók tizenkét vízsugárral megakadályozták a lángok továbbterjedését. A késő esti órákban megérkeztek helyszínre a sülysápi, a gyáli és a délegyházi önkéntes tűzoltók is, így az éjszaka sikerült megfékezniük a tüzet.


Forrás: katasztrofavedelem.hu, mti.hu