A BIOKOM Nonprofit Kft. 2023. március 20-tól kezdi meg Pécsen a platánfák permetezését, és várhatóan 3 éjszakán át végezteti el vállalkozóval a pécsi közterületeken lévő platánfák permetezését platán csipkéspoloska kártevő ellen város szerte.

A várhatóan hétfő késő esti órákban induló tavaszi lemosó permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. 

A felhasznált permetszerek: Champ DP (gombaölő), és Vektafid A (rovarölő).

A használt szerek III. forgalmi kategóriájú, ún. szabad forgalmú szerek, közterületi felhasználásra engedélyezettek. A permetszer élelmezésügyi várakozási ideje 0 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált szer emberekre, melegvérű állatokra veszélytelen, méhekre nem, de például a halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyes.

Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A BIOKOM minden esetben arra törekszik, hogy a pécsi lakosságot naprakészen tájékoztatni tudja a várható permetezési munkákról, így a helyi médiában a munkavégzést megelőző napon az adott éjszaka alatt teljesítendő területekről információt ad annak érdekében, hogy az érintett lakosság el tudja végezni az általa fontosnak tartott intézkedéseket, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb. (Váratlan időjárás változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!)

A szolgáltató felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

A BIOKOM Nonprofit Kft. köszöni a megértésüket, együttműködésüket!

A platán permetezési helyszínek Pécs város területén részletes felsorolást IDE kattintva tekintheti meg.

Forrás: biokom.hu