Fürjes Balázs, miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős parlamenti államtitkára ma Facebook-bejegyzésében hozta nyilvánosságra, hogy lemond.

„A mai napon, megköszönve a bizalmat és a közös munkát, új feladatok vállalásáról és a miniszterhelyettesi megbízatásról való lemondásról egyeztettem Gulyás Gergely miniszter úrral. Áttekintve a helyzetet miniszter úr elfogadta: lemondok államtitkári megbízatásomról és más területen folytatom a munkát.” – írja közösségi oldalán Fürjes Balázs.

„Az ok egyszerű: több olyan új kihívás is jelentkezik egyszerre életemben, amelyeknek szívesen teszek eleget, ám amelyek sokkal több időráfordítást kívánnak és több külföldi elfoglaltsággal járnak, mint amennyit a nemes, de nagyon kötött, az év nagy részében magyarországi jelenlétet megkívánó miniszterhelyettesi munka lehetővé tesz.

E kihívások egy része a magánszektorból érkezik és döntően izgalmas városépítési feladatokban való részvételről szól. A terep nem idegen nekem, harmincéves pályafutásom felét töltöttem a vállalati világban vezetőként és egy nagy nemzetközi ügyvédi irodában – most visszatérek oda, ahol korábban sok mindent tanultam és ahol, mindig csapatjátékosként, másokkal együtt már egyszer sikerült szép eredményeket elérnem.” – okolta meg lemondását a távozó miniszterhelyettes a Facebook oldalán.