Árokba borította a szél egy kisteherautó vontatmányát Tamási térségében, a 65-ös főút 50-es kilométerszelvényénél. A tamási önkormányzati tűzoltók mellett a társhatóság is a helyszínre érkezett. A beavatkozás idejére lezárták az érintett útszakaszt.

Fa dőlt egy gépkocsira az 1-es főút 157-es kilométerszelvényénél, Mosonmagyaróvár térségében. A város hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével emelték ki a járműből a beszorult vezetőt. A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek, az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat elterelik.

Az erős szél leginkább az ország nyugati részén okoz gondot.

Egyre több feladatot ad a rendkívül szeles időjárás a tűzoltóknak. Leginkább a nyugati országrészben várják a segítséget, azonban az erős szél már a fővárost is elérte. Vasúti sínekre és közútra kidőlt fák, leszakadt ágak és elektromos vezetékek eltávolításához, lakóépületek megrongált tetőszerkezeteinek javításához érkeznek az egységek. Sopronban, a Bánfalvi úton egy lakóház tetejére dőlt egy fa, amely elszakított az elektromos vezetéket is. Szintén Győr-Moson-Sopron vármegyében, Gyarmat térségében, a 83-as főútra dőlt ki egy fa, egy forgalmi sávot elfoglalva. Szombathelyen, a Szelestey László utcában egy társasház szigetelését bontotta meg a szél, a szigetelés darabjai lezuhannak az épületről. A Veszprém vármegyei Cseszneken, a 82-es főúton egy nagyméretű fa foglalja el teljes egészében az érintett útszakaszt.

A Zala vármegyei Bocfölde térségében, Gellénháza és Sárhida között több fa is megdőlt, teljesen elzárva az utat.

A Komárom-Esztergom vármegyei Környén, az Üveggyár utcában egy üzem öt méter magas fémkapuját tépte le a szél, a lógó kapu veszélyezteti az arra közlekedőket.

Somogy vármegyében, Somogymeggyes és Kapoly között fa dőlt a sínekre, a vasúti közlekedést akadályozza.

A Bács-Kiskun vármegyei Baján, a Március 15. sétányon a kollégium udvarán megdőlt egy fenyő, a járókelőket és az alatt parkoló járműveket veszélyezteti. A főváros XII. kerületében, a Szilágyi Erzsébet fasoron kifordult egy tizenöt méteres fa, egy másik fára dőlt, a gépjárműforgalmat veszélyezteti. A XI. kerületi Bartók Béla úton egy háromemeletes épület tetejéről leszakadtak a lemezdarabok. Az egységek folyamatosan számolják fel a káreseteket.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Fotó: Facebook/baleset-info.hu