Két közúti balesethez is riasztották tegnap a Baranya megyei tűzoltókat, de a hétfői vihar okozta károk felszámolásában is kérték a segítségüket – írja honlapján a katasztrófavédelem.

Reggel frontálisan ütközött egy személyautó és egy kisbusz a Drávapalkonya és Drávaszabolcs közötti útszakaszon. Mindkét járműben négyen utaztak, közülük egy ember súlyos, három pedig könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben. Mindenki önerejéből szállt ki az autóból. A siklósi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett áramtalanították a gépjárműveket.

Személyautó és kisbusz ütközött össze tegnap délután Pécsett, a Pláza mögötti elkerülőn – erről mi is beszámoltunk. A két autóban összesen négyen utaztak, komolyabb sérülést egyikük sem szenvedett a balesetben. Műszaki mentés céljából a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. 

A szeles időjárás miatt tegnap még hat alkalommal avatkoztak be a megyei tűzoltók. Pécsett, Komlón és Lánycsókon adott feladatot az egységeknek az erős szél, amely fákat döntött ki, faágakat tört le, illetve tetőket rongált meg. Pécsett, a Csap utcában egy húsz méteres fenyőfa dőlt rá egy gépkocsitárolóra hétfőn, illetve egy felsővezetéket is leszakított. A város hivatásos tűzoltói kedd reggel dugólétra és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a veszélyes fát, amely a gépkocsitárolóban, illetve a benne parkoló autó karosszériájában okozott kárt. Személyi sérülés nem történt.