2023. április 2-án, Virágvasárnap délelőttjén Kozármislenyben, az Augusztus 20. téren ünnepélyes keretek között átadták az V. Újszülöttek Ligetét.

Az egykori lakossági kezdeményezést Tuza Julianna alpolgármester és Tarcsay Gyöngyvér önkormányzati képviselő gondolta tovább, és vitte el egészen megvalósításig.

Tarcsay Gyöngyvér önkormányzati képviselő és Tuza Julianna alpolgármester

Napjainkra a faültetésből sikerült hagyományt teremteni Kozármislenyben. Az évek során immár ötödször vált időszerűvé, hogy újabb fákat ültessenek a városban az újszülötteknek. A város fejlődését elnézve idővel egész erdővé sűrűsödnek majd az újszülöttek számára elültetett fák.

„Kozármislenyinek lenni tényleg jó! Ma délelőtt az V. Újszülöttek Ligetét avattuk az örökbe fogadó gyermekekkel és szüleikkel/nagyszülőkkel közösen! A programot 2019-ben kezdtük és minden újszülött gyermek tiszteletére egy facsemetét ültetünk a köztereinkre. Máskor szinte lehetetlen küldetés és harcos küzdelem, ilyenkor viszont óriási büszkeség és boldogság városvezetőnek lenni!” – írt bejegyzést az eseményhez kapcsolódóan közösségi oldalán dr. Biró Károly, Kozármisleny polgármestere.

Tarcsay Gyöngyvér önkormányzati képviselőt, a magasztos ötletet megvalósító páros egyik tagját kérdeztem a virágvasárnapi esemény kapcsán.

Milyen érzés volt ötödik alkalommal bővíteni az Újszülöttek Ligetét Kozármislenyben?

Dosztojevszkij idézete illik a mai mosolygós naphoz: „A gyermektársaság gyógyír a lélekre.„ Úgy tapasztaltam, hogy ezen a virágvasárnapon a jelenlévők mindegyike részesült ebben a drága gyógyító erőben, mikor az V. Újszülöttek Ligetét avattuk Kozármislenyben. Aprócskák és nagyocskák, édesanyák, édesapák, nagyszülők, dédszülők sütkéreztek nemcsak a meleg napsütésben, hanem az őket körbe fonó szeretetben. Érezhették városunk őszinte tiszteletét, megtapasztalhatták a zölden rügyező fák élni akarását. A gyermekeket vállalók nagy családjának örömét. Ezen a vasárnapon a rózsaszín és kék szalagok azt üzenték a kicsiknek, hogy: ÖRÜLÜNK, HOGY MEGSZÜLETTETEK, SZERETÜNK BENNETEKET!