A gyermekvédelem fontos dolog. Fontosabb annál, semmint ócska propagandává silányítsa azt a hatalom, és ne történjenek valódi lépések. Mert lehet gyermekvédelemnek nevezni azt is, amit a Fidesz csinál, ami semmi más, mint uszítás a melegek ellen, de ezzel még nem lesznek megvédve a legvédtelenebbek.

A gyermekvédelem ott kezdődik, ha a gyereknek van lehetősége biztonságos körülmények között megszületnie, orvosi felügyelet mellett. Igen, hétvégén is. Meg este is. Meg ünnepnapokon is. Lehetőleg az anya lakhelyétől a lehető legközelebbi településen. Azt mondanom sem kell, hogy a magyar anyák kapják ugyanazt az ellátmányt a kórházban, amit egy osztrák anya kap. Pontosan ugyanazt.

Aztán ott folytatódik, ha bátran ki merjük jelenteni, hogy akárkiből ne lehessen szülő, azokat az embereket kémiailag sterilizáljuk, akik bizonyítottan súlyos bűncselekményt követtek el gyermekek ellen. Emellett minden ember számára lehetővé tesszük, hogy ingyenes gyermeknevelésről szóló tanfolyamokat, képzéseket végezhessenek el, hiszen a gyereknevelés nem egy könnyű műfaj.

Nevelőszülőnek csak azokat alkalmazzuk, akik tényleg alkalmasak rá, megfelelő tanfolyamokat hajlandóak elvégezni, aki pedig egyszer is bántalmazza a rábízott gyermeket, örökre elveszíti a jogot, hogy nevelőszülő lehessen. Ellenben azokat, akik tisztességesen végzik a munkájukat megfizetjük. Akkor is, ha azonos nemű párról van szó. Senki se kerüljön árvaházba, ha van jobb lehetőség.

Itt persze még nincs vége. Minden gyereknek legyen a településén gyermekorvos, védőnő, ha baj van a mentő mindenhova érjen oda a lehető leggyorsabban, a közelben működjön kórház, éjjel-nappal, szakorvosokkal, ápolókkal, gyógytornászokkal, dietetikusokkal.

Minden településen legyen bőlcsöde, óvoda, jól megfizetett és felkészült dadákkal, óvodapedagógusokkal. A kicsik kapjanak tápláló, egészséges és finom ételeket. Természetesen mindenki, függetlenül a szülő vagyoni helyzetéről.

Iskola. Teljesen mindegy, hogy melyik megyében él a gyerek, ugyanolyan, a lehető legmagasabb színvonalú oktatásban lehessen részük, Újbudán és Zemplénben egyaránt. Minden iskolában legyen minden szakos tanár, legyen iskolapszichológus, gyermekvédelmi szakember, a gyerek tanulhasson nyelveket, tanulhasson programozni, készítsük őt fel a XXI. század kihívásaira. Ne forduljon elő olyan, hogy valahol nincs kémia meg német tanár.

Kezdésnek ezek azok a dolgok, amelyekkel tényleg védeni lehetne a magyar gyerekeket, azokat is, akik már megszülettek, és azokat is, akik még nem. Sőt, megkockáztatom: egy ilyen országban a családok is szívesebben vállalnának gyerekeket, ahol tudnák, hogy minden esély adott ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott emberré válhasson.

A kiemelt képen a Fidesz-KDNP által értelmezett gyermekvédelem látható: rendőri erőszak alkalmazása egy fiatal diák ellen, aki a jobb oktatásért tüntet.

Fotó: Telex