Egy mediterrán ciklon alakítja a hétvégét, sokfelé lesz csapadékos az időjárás. Hideg nem lesz, de szabadtéri programokat nem érdemes szervezni.

Pénteken hajnalban elhagyja a térségünket a ciklon, felszakadozik a felhőzet. Több-kevesebb napsütésre van kilátás, de megnövekszik a gomolyfelhőzet és a délelőtti órákban dél felől záporok mellett zivatarokra is esély nyílik. – írja a Meteo Mecsek.

Laczkó Martin fotója

A zivatarok fő veszélyforrása a felhőszakadás, többfelé alakulhatnak ki villámárvizek, de apróbb jég és szélerősödés is várható. A délkeleti szelet többfelé kísérik élénk, olykor erős lökések zivatartól függetlenül. Hajnalban a minimumok 10 fokig csökkennek.

Délután folytatódik a gomolyfelhős idő, dél felől továbbra is záporok és zivatarok alakíthatják térségünket a fent említett kísérőjelenségekkel. A hőmérséklet maximuma eléri a 20 fokot, de a csapadékos területeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A keleti szelet többfelé kísérhetik élénk, olykor erős lökések.

Estére a csapadék észak felé elhagyja a térséget, de kora esti órákban még előfordulhat néhol egy-egy zápor. A hőmérséklet 15 fok alá hűl. A keleti szél továbbra is élénk lesz.

Szombaton kicsit megnyugszik!

Szombaton hajnalban dél felől szakadozni kezd a felhőzet, a délelőtt első felében nem várható jelentős csapadék. A hőmérséklet 8 és 10 fok között alakul. A délelőtt második felében gomolyosodni kezd a felhőzet és ekkor már erős záporok is kialakulhatnak. Zivatarok csak kis eséllyel fordulhatnak elő térségünkben.

Fenyvesi-Németh Alexandra

Délután a gomolyfelhők mellett megvastagszik a fátyolfelhőzet is. Erős záporok alakulhatnak ki térségünkben, de csak elszórtan. A záporokat néhol villámlás is kísérhet, de heves esemény nem várható ezen a napon. A keleti szél mérsékelt lesz, de záporok környezetében megélénkülhet. A hőmérséklet maximuma 18 és 20 fok között alakulhat.

Vasárnap kora hajnalban délnyugat felől egy újabb csapadékzóna éri el térségünket. Jelentős mennyiségű esőre van kilátás. A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak a térségünkben. A keleti szél a délelőtt folyamán megerősödik, olykor viharossá fokozódik. Hajnalban a hőmérséklet minimuma 9 és 11 fok között alakulhat.

Takács Ferenc fotója

A kora délelőtti órákban még előfordulhat csapadék, majd észak felé elvonul a rendszer. Mögötte előbb sok felhő lesz, majd kora estére felszakadozik felhőzet, A hőmérséklet maximuma 16 és 19 fok között alakulhat. A keleti szél többfelé lehet élénk.