Április elején igazi különlegességben lehetett része a Szegedi Vadaspark látogatóinak, élőben követhették nyomon egy tevecsikó születését, a kis csődör azóta megerősödött, szépen beilleszkedett a felnőttek közé – tájékoztatta Veprik Róbert igazgató szerdán az MTI-t.

A csikó születése zökkenőmentes volt, édesanyja, Góbi igazán tapasztalt anyuka, aki a gondozókat se engedte a kis csődör közelébe. Édesapja, a dortmundi származású Moha a karám túloldaláról szemlélte az eseményeket. A vadaspark egy rövid videót is közzétett Facebook-oldalán a születésről.

Ahogy a többi patás állat, a tevék is fejletten születnek, és pár órásan fel tudnak állni. A természetben muszáj ez a gyorsaság, hiszen ők a legvédtelenebbek a ragadozókkal szemben, így veszély esetén nekik is a csapattal kell tudni menekülni. A vadasparkban született csődört ilyen veszély nem fenyegeti, családjával békésen szénázik és fedezi fel a világot, valamint egyre bátrabban mutatja meg magát a látogatóknak is.

A tevék a Szegedi Vadaspark látogatóinak kedvencei közé tartoznak, többször születtek már csikók az állatkertben. A csikók közül akadt olyan, amely – hogy szokja az emberek közelségét – gondozója vezetésével sétákat tett a vadaspark útjain.