Pintér Sándor belügyminiszter még pénteken hívta egyeztetésre a státusztörvény kapcsán parlamenti pártokat. Erre ma sor is került, a szerdai találkozóra az ellenzéki pártok egy-egy szakértőt vihettek magukkal. A Mi Hazánkon kívül részt is vett ezen minden párt, akiket szakértőként a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Tanítanék Mozgalom, a Civil Közoktatási Platform, az ADOM Diákmozgalom és az Egységes Diákfront egy-egy tagja kísérte el.

Telex kérdésére Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke elmondta, hogy az egyeztetésen a szakmai szervezetek egyáltalán nem kaptak szót. Pintér Sándor egyedül a pártok képviselőivel állt szóba. Gelencsér szerint a belügyminiszterben nincs nyitottság arra, hogy visszavonja a törvényjavaslatot. Ezzel egybehangzóan beszélt Facebookon közzétett videójában Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője is.

Az ellenzéki pártok képviselői közös sajtótájékoztatót is tartottak a találkozó után:

Nagy Erzsébet, a PDSZ képviselője elmondta, hogy Pintér Sándor lózunggal válaszolt az elhangzott felvetésekre. A tárcavezető azt ígérte, hogy újabb körben egyeztetnek majd a szakértőkkel, de Nagy Erzsébetnek a szerdai találkozó után nincsenek illúziói. A szakszervezeti vezetők elvitték annak a 27 ezer tiltakozónak az aláírását is, akik a státusztörvény visszavonását követelték, de érdemben erre sem érkezett reakció.