A szóban forgó szaporító telepen a kutyákat valószínűsíthető, hogy haszonszerzés céljából tartották és szaporították. A telepen talált ebek között volt francia bulldog, boxer, kaukázusi juhászkutya, de uszkárokat is kimentettek az állatvédők a pokoli körülmények közül.
Az állatvédők a szaporító telepen olyan körülményeket találtak, amelyek kimerítik az állatkínzás fogalmát.

„Sikerült kilenc kutyát elhoznom a helyszínről A tegnapi napon megdöbbenéssel és mélységes felháborodással szembesültem arról, hogy az egyik kollegám álltatartási botrányba keveredett.” – nyilatkozta Dolly, az ismert énekesnő a Bors magazinnak.

Az eddig nyilvánosságra került információk alapján annyi tudható, hogy a szaporító tevékenységet Dolly menedzsere végezte. Az énekesnő tegnap délelőtt megjelent a telep felszámolásánál és kutyákat is vitt magával, amiről fotó is készült. Az időközben előkerült papírok szerint a kennel bejegyezett neve: Dolly Roll.
A gyongyosma.hu az információi alapján arról ad hírt, hogy a telepről 50 kutyát mentettek ki az állatvédő szervezetek, a kutyusok rettentő körülmények között, zárt helységekben, saját ürülékükben éltek. A hírek arról is szólnak, hogy az állatvédőket nem csak a kutyák lakóhelyein várták áldatlan állapotok, de a hozzá tartozó lakóházban is gyomorforgató látvány fogadta a kutyákat kereső állatvédőket.

Forrás: gyongyosma.hu, bors.hu

Fotó: wikimedia.org