Elsőként a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán jelent meg a felhívás: nevet keresnek egy kabalafigurának. A Zsarumagazin munkatársai úgy sejtették, hogy talán egy nagyobb szabású sporteseményre készülnek, de nem.

„Örömmel tudatjuk veletek, hogy megszületett a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság sportolóinak kabalája. Kérjük, hogy segítsetek neki nevet választani. Amint sikerül a névadás, ő fog szurkolni a vármegyei rendőr sportolóknak megmérettetéseik során.”

A fenti felhívás a napokban jelent meg a főkapitányság Facebook-oldalán, ahol máris számos ötlet merült fel a nevet illetően: a Győrmestertől a Rend Őrsön át az Őr Samig.

A Zsarumagazin pedig Vörös Viktóriától, a főkapitányság sportért felelős rendvédelmi alkalmazottjától kérdezte meg, hogy milyen kiemelt esemény kabalafigurája lesz ez a Borvendég János Ferencné ügyviteli segédelőadó által horgolt rendőr. Azt mondja, valóban nem készülnek kiemelt versenyre, az emberke a megye különféle rendőrségi sporteseményein induló zsaruk kabalája lesz, afféle lelki támasz, a közösséget megjelenítő figura.

Fotó: police.hu

Győr-Moson-Sopronban az egyenruhások igen sok versenyen vesznek részt a küzdősportoktól a sárkányhajózásig, futóversenyektől a TEK Gáláig. Főként a foci, a röplabda és a futás népszerű a megyében. Vörös Viktória szerint mindez nagyon helyes, mert az állománynak szüksége van az erőnlétre, az állóképességre, a munkát is hatékonyabban lehet végezni, és a sport a lelki egészség szempontjából is fontos. Még néhány napig, május 31-ig várják a névjavaslatokat, az ötleteket, és akitől majd kabalájuk a nevét kapja, egy baleset-megelőzési ajándékcsomag boldog tulajdonosává válik.

Forrás: police.hu