Elég komoly vagyongyarapodáson esett át Orbán Viktor közvetlen családja – írja a 24.hu. A lap szerint Tiborcz István, a miniszterelnök veje és Orbán Győző, az édesapja is 2-2 milliárd forintot tudott kivenni cégeikből.

Tiborcz István vagyona négy év alatt csaknem a duplájára, 70 milliárd forintra nőtt. A cégbirodalmának vezetője a BDPST Zrt. főként ingatlanokkal foglalkozik és 21 milliárdos adózott eredményt könyvelhetett el 2022-ben. Ehhez képest „csak” 2 milliárd 30 millió forint osztalékfizetésről döntöttek.

A miniszterelnök veje, Orbán Ráchel férje a 100 leggazdagabb magyart listázó kiadványban a 15. helyre került. Két másik cége, a Tarragona 1,7 milliárdos, míg a Diófa 2,4 milliárd forintos adózott eredményről számolt be, természetesen ezek is jelentős javulást jelentenek az előző évhez képest.

A miniszterelnök édesapjának, Orbán Győzőnek sem kell aggódnia a betevő falatokért. A gánti kavicsbányában működő Dolomit Kft. évek óta milliárdos profittal dolgozik, idén először pedig átlépte 2 milliárd forintos határt is. Pontosan ennyi osztalékot is szavaztak meg maguknak a cég vezetői.

Orbán Győző másik cége habarcsgyártással foglalkozik, ez a Gánt Kő Kft., ami viszont már nem ment akkorát az elmúlt egy évben. Sikerült 259 millió forintos forgalmat bonyolítania, de így is 17 milliós veszteséggel zárt.