Az elmúlt időszakban több helyről írtam olyan cikket, amiben valamilyen gyümölcsös marha– vagy vadételt kóstoltam. Pénteken a Csülök Bárban vacsoráztunk a családtól, de annyira nem kívántam a csülkös ételeket. Ám az étlapon láttam, hogy ott is van egy szarvassült vörösboros barnamártással, illetve krokettel. Azt gondoltam, hogyha már ennyire rámentem a múltban ezekre az ételekre, akkor itt is kipróbálom.

Az étel elég gyorsan megérkezett, nagyjából 20 percet kellett csak várni. A szarvashús eszméletlenül jó volt, a fűszerezése is tökéletes, és egyáltalán nem éreztem száraznak, még azt a részét sem, ahol nem kapott a mártásból. Talán ez volt az eddigi legjobban készült szarvas, amit ettem. Nagyon ízlett a mártás is, bár vörösboros – ugyebár nem iszom alkoholt, ezért nálam ez mindig kicsit kényes téma – de egyáltalán nem lehetett benne érezni az alkohol-ízt, ellenben egy nagyon jó gyümölcsös, de kicsit mégis pikáns ízt ad. Remek kiegészítő elem volt.

Amivel kevésbé voltam kibékülve, az a burgonyakrokett. Érződött, hogy házi készítés, nem is spóroltak vele, viszont a fűszerezése nekem picit visszafogott volt, én egy kicsit több sót és fűszert el tudtam volna képzelni. Nem volt kellemetlen, de nem robbantak úgy az ízek, mint a többi összetevőnél. De összességében ez így is egy kiemelkedő fogás volt.

Desszertként az újra az étlapra kerülő fagylaltos palacsintát választottam, amit ezúttal citromhabbal kínálnak. Először picit meg is zavart a tálalás, mert azt hittem, hogy a fagylalt van a tálon, de aztán megnyugodtam, ez a citromhab, ám talán nem is annyira hab, sokkal inkább egy krémes állagú összetevő volt. Ízében is remek, egyszerre édes és savanykás, remek. A palacsinta tésztája is jó, illetve a fagylalt is bejött, nagy öröm, hogy ez egy házi készítésű kekszes-vaníliás ízű fagyi, ami van annyira hideg, hogy a palacsinta hőmérsékletével kellemes kontrasztot adjon, de annyira mégsem hideg, hogy az már kellemetlen legyen.

Ugyanakkor van valami, ami kikívánkozik belőlem: az egyébként jól megtöltött palacsintához egy kiskanalat adtak evőeszközként. Erre jobban oda kellene figyelni, ezzel egész egyszerűen nem lehet megenni egy ekkora palacsintát. Szerintem a kés-villa is abszolute indokolt ehhez, de minimum a desszertvilla kell mellé. De az ízekben nincs hiba.

A két étel együtt 7.800 forint volt, ami nem a legolcsóbb, de a főétel hatalmas adag, az ízek pedig nagyon rendben vannak. Úgyhogy kijelenthető, hogy a Csülök Bár is jól szerepelt ebben a műfajban és bátran merem ajánlani. A galériában a család által evett összes fogás megtalálható.

Az étterem elérhetőségei:

Cím: Pécs-Patacs, Pellérdi út 31.

Telefonszám: +3672 784 995

E-mail cím: manitogasztrokft@gmail.com

Weboldal: https://csulokbar.hu/