Egy finnországi hajógyárban befejeződött a világ legnagyobb utasszállító hajójának építése. Az óriási méretű „Icon of the Seas” már túl van az első tengeri próbaúton is- A Royal Caribbean International óceánjárókat üzemeltető cég által tervezett hajó összesen 365 méter hosszú, és várhatóan 250 800 tonnát fog nyomni.

A hajó igazi különlegessége a világ legnagyobb tengeri vízi parkja, amely rekordot jelentő hat csúszdával rendelkezik. De lesz benne hét medence és kilenc pezsgőfürdő is.

A fedélzeten több mint negyvenféle étkezési, italfogyasztási és szórakozási lehetőség várja az utasokat. A húsz fedélzeten és nyolc negyeden a fiatal családoknak szánt területektől kezdve a csak felnőtteknek fenntartott exkluzív bárokig minden korosztály és nyaralótípus megtalálja a kedvére valót.

A Royal Caribbean közleménye szerint az Icon június 22-én fejezte be az első tengeri próbákat. Vár még rá néhány, aztán ha mindent rendben találnak, akkor 2023 januárjában indulhat el első hivatalos útjára. A tervek szerint Miamiból megy hétnapos körutakra a karibi térségben. 5610 utas és 2350 fős személyzet fér majd el rajta, de ha maximálisan kihasználják, akkor akár 7600 utast is szállíthat.

Forrás: firstclass.hu