A Színes Város Csoport az RTL-lel együttműködve új köntösbe öltöztetett egy tűzfalat Pécsett. Az RTL felkérésére készült festményt Vasarely ihlette, a falfestményt Benkő Katalin grafikus tervezte. 

Az RTL és a Színes Város Csoport újabb közös munkája Pécs városában, a József Attila utca 40. számú ház tűzfalát színesíti mostantól. A geometriai formákra épülő, vidám színeket felvonultató festmény Vasarely munkásságára jellemző op-art stílusban készült.

„Nagy büszkeség számunkra Vasarely szülővárosában dolgozni. Az általa már az ’50-es években megfogalmazott kiáltvány meghatározó számunkra, ennek alapja, hogy a művészetet vigyük ki a galériákból az utcákra. Később az 1983-ban megjelent Színes város című könyve nyomán alakultunk 2009-ben, Magyarország első tűzfalszínesítő szervezeteként, ennek a könyvnek a borítófotóján egy fekete-fehér, excentrikus körökből álló kompozíció látható, ezt az akkori párizsi RTL székház homlokzatát díszítő műalkotást fiával, Yvarallal készítették” – mondta el Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára. A 60.000 m2-nél is több megfestett falfelület Európa több nagyvárosában, és az itthon végzett munkák mind ugyanezt a szellemi örökséget szeretnék továbbvinni és ápolni.

„Azt gondolom, hogy ez az alkotás a művészeti értéke mellett színeivel és mondanivalójával is felvidítja a városképet, és ahogy a társasház lakóközössége is támogatta és örömmel fogadta a projektet, úgy minden egyes pécsi lakosnak mosolyt fog csalni az arcára” – mondta Zag Gábor, Pécs kulturális ügyekért felelős alpolgármestere. „Vasarely minden pécsi számára különösen fontos, és azért is karoltuk fel ezt a kezdeményezést, mert ez az alkotás is a világhírű művész emlékét eleveníti fel és tiszteleg munkássága előtt” – tette hozzá az alpolgármester.

A munkafolyamat 14 napon keresztül zajlott, és a művészek 212 liter festéket vittek fel a 400 négyzetméter nagyságú falra.