A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a szörnyű tettet elkövető nő korábbi, 16 éves fegyházbüntetését. Így a 27 éves bábonymegyeri asszony jogerősen egy nagyon súlyos büntetésre számíthat. A nő tavaly októberben fojtotta meg a csecsemőjét, majd fogta és egyszerűen kidobta a halott babát a kukába.

A bábonymegyeri fiatalasszony közös háztartásban élt a férjével, három kiskorú gyermekével. Terhességét a vele közös háztartásban élők előtt eltitkolta a nő, majd tavaly októberben a családja által már nem lakott ingatlan udvarán egyedül, egy egészséges, kifejlett fiú gyermeknek adott életet.

Az asszony elmondás szerint a szülést követően egy ruhadarabot tekert az újszülött nyakára, és annak segítségével fojtotta meg a csecsemőjét. A tettét követően a nő egy törölközőbe csavarta a pici baba holttestét, majd egy szemeteszsákba csomagolta, a holttestet tartalmazó zsákot pedig az udvaron található faházban elrejtette, végül a faházat bezárta.

A szörnyű tettéért az asszonyt a bíróság végül is 16 év fegyházra ítélte, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt. A védelem felmentésért, enyhítésért fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség pedig az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

A szörnyű csecsemőgyilkosságról a bahir.hu is beszámolt, az írást IDE kattintva olvashatja.