A Siklósi Hírek a tegnapi írásában arról számolt be, hogy a költségvetésben felszabaduló összegeket új célokra fordíthatja a siklósi önkormányzat. Ez tette lehetővé a civil szervezetek kiegészítő támogatását is, melyről csütörtökön döntött a város képviselő-testülete.

Siklós képviselő-testülete a kulturális tevékenységek támogatására további egymillió, a sporttevékenységek támogatására további 5,8 millió forintot fordít a korábban már meghatározott támogatási összegek mellett.

Ezek sorában a Kanizsai Dorottya Fúvószenekari Egyesület 280, a Tenkes Vegyeskari Egyesület 200, a Siklósi Dolce Hegedű Egyesület 160, a Siklósi Hagyományőrző Egyesület 200, a Gasztro- és Borbarátnők Borrendje Siklós 120, a Siklósi Borbarátnők Borrendi Egyesülete 80 ezer forintos támogatásban részesül.

A sportegyesületek közül a kézilabdásokat tömörítő MK Pelikán és a focisták Siklósi Futball Club egyesülete 2-2 millió forintot tehet el, a Siklós SE 960 ezer, a Damashi Küzdősport Egyesület 480, az Apró Paták Lovas Sport Egyesület 160, a Tenkes Természetbarát Egyesület 80, a Tenkes Lovas Sport, Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület pedig 120 ezer forint támogatást kap az év elején kiosztott összegeken felül.

Siklóson él, lélegzik a kultúra – mondta Mojzes Tamás. A területért felelős alpolgármester megjegyezte, az önkormányzat azon dolgozik, hogy a siklósi kultúrát partnerei révén exportálni lehessen, határainkon túl is bemutatkozzon. Számos rendezvényre fordítanak még az idei évben kiemelt figyelmet, amit a város költségvetése is szavatol – fűzte hozzá.

A Siklósi Hírek írását IDE kattintva tekintheti meg.