Az MP Motorsport 2023. július 1-én hivatalos közösségi oldalán is közzé tette a szomorú hírt:

„Az MP Motorsport mély szomorúan erősíti meg, hogy sofőrünk, Dilano van ’t Hoff az Alpine Formula Regional Európa-bajnokság második futamán karambol következtében elhunyt. Le vagyunk sújtva az egyik legfényesebb holland tehetségünk elvesztése miatt, aki annyi energiát hozott csapatunkba a velünk versenyzett évek alatt. Dilano a versenyző családunk része azóta, hogy 2021-ben debütált az MP-vel. Őszinte részvétünket fejezzük ki Dilano családjának és szeretteinek, teljes mértékben támogatjuk őket és csapattagjainkat, akik nem csak sofőrt, de barátot is elvesztettek.” – írja oldalán az MP Motorsport.

Spában a 24 órás sportautóverseny betéteseményeként vendégeskedik a Formula Regional Európa-bajnokság (FRECA).  A 18 éves fiatal pilóta halálos tragédiája a hétvége második futamán történt, egy biztonsági autós újraindítást követően.

Az versenyautók vezethetőségét, és a látási viszonyokat nehezítette a pályán egy erős esőzés. A végzetes baleset ekkor történt, ugyan is a holland Dilano van’t Hoff, az MP Motorsport pilótája az Eau Rouge-t követő domb tetején megpördült, s a Kemmel egyenes kezdetén eltalálta őt a mögötte érkező Adam Fitzgerald.