Gyerekek sérültek meg egy londoni iskolában, amelybe autó csapódott. Autó csapódott csütörtökön egy londoni általános iskola épületébe. A balesetben egy gyermek meghalt, a jármű vezetőjét őrizetbe vették. A rendőrség szerint nem terrorcselekmény történt.    

A szerencsétlenség a délnyugat-londoni Wimbledon egyik leányiskolájában történt, nem messze a jelenleg zajló wimbledoni tenisztorna helyszínétől.    

A Scotland Yard korábbi tájékoztatásában az szerepelt, hogy a balesetben hét gyermek és két felnőtt sérült meg. A rendőrség délutáni újabb beszámolója szerint a sérültek közül egy kislány meghalt.    

 Ez a tájékoztatás már nem említette, hogy hányan sérültek meg, a közlemény megfogalmazása szerint az incidensnek „vannak további sérültjei is”, de a rendőrség várja a mentőszolgálat adatait.    

A Scotland Yard hangsúlyozta csütörtöki ismertetésében, hogy nem terrorcselekményként kezeli az incidenst.   

A délutáni tájékoztatás szerint a jármű vezetőjét – egy nőt, aki a negyvenes éveiben jár – őrizetbe vették halált okozó közúti veszélyeztetés gyanújával.     

Az iskolához húsz mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett, és több sérültet London legnagyobb baleseti sebészetére, a St. George kórházba szállítottak.   

A The Study nevű magániskolába 4 és 11 év közötti gyerekek járnak.   

A helyszínen készült fotókból következtethetően a sötét színű gépkocsi áttörte az iskola kerítését, áthajtott az udvaron és a főépület bejáratának ütközött.

Forrás: mti.hu

Zöld hírekben is otthon a bahir.hu