Az Eozin Corsoról korábban már írtam ebédmenü értékelést. Ám az most már több mint 2 éve volt, ezért tegnap úgy döntöttem, ideje megnézni újra a helyet. A menüételek is szimpatikusak voltak, így a legutóbbihoz hasonlóan most is a 3 fogás mellett döntöttem.

Ami változott picit az a választás lehetősége, korábban a napi leves mellett 5 főétel és 2 desszert közül lehetett választani. Most csak 4 főétel és 1 desszert van, de ez még mindig jóval több, mint a legtöbb helyen, amikor menüről van szó. A másik, ami változott, az az ár, a korábbi 1.990 forintról 2.750 forintra emelkedett. Elsőre ez is soknak tűnik, de azért ebben a 2 évben elég sok minden történt, az infláció is az egekbe ment, így azért ezt is elfogadhatónak gondolom. No, visszatérve a menüre, erdei gyümölcslevest, hekket sült krumplival és remuláddal, valamint amerikai palacsintát ettem, utóbbit csokiöntettel.

A leves nagyon hamar megérkezett. Kinézetre jó volt, de picit lehetett volna hidegebb. Ne értsük félre, nem volt meleg, inkább ez a „szobahőmérséklet” kategória, amivel általában nincs gond, de mégiscsak nyár van és forróság. A lé egyébként finom volt, viszont néhány beletett gyümölcs kifejezetten íztelennek hatott. Összességében rendben volt maga a leves, de nagyon sok ebédmenüt kóstoltam már, és ennél egy kicsikét nekem már magasabban vannak az elvárásaim.

A halat szintén nagyon hamar hozták. Ezúttal – az Aranygaluskás kóstolásommal ellentétben – a hal gerince benne volt még. Ezzel semmi baj nincs, nem volt beleírva, hogy nem, ráadásul a hekk gerince elég könnyen kivehető. De akkor már tanuljunk kicsit: ilyenkor érdemes a gerincrész felett hosszában elvágni a hekket, utána egy mozdulattal kivehető belőle a csont.

Visszatérve az ízekre, ezúttal kifejezetten finomra sikerült. A hekk jól átsült, hagyományos fűszerezéssel készült, de nagyon jó arányokkal, ízletes. A krumpli is tökéletes, mind a sütés ideje, mind a sómennyisége alapján. A remulád is nagyon intenzív ízvilágú lett, remekül kiegészítette a két kicsit sósabb elemet. Nekem egy picit a kapor mennyisége volt benne sok, de ez ízlés kérdése. A halhoz alapvetően illenek a kapros mártások, az, hogy nekem nem ez a kedvencem, nem az étteremnek felróható.

A desszertre egy picit várnom kellett, ami az előzmények tükrében meglepett, de egy 5-6 perc után az is érkezett, ez azért nem vészes. Sajnos ez volt számomra az étkezés negatív pontja: maga a palacsinta is egy picit túlkészült, sok volt rajta a „fekete” rész, illetve ízében sem adott sok extrát a palacsintatészta és egy nem túl intenzív csoki ízen kívül. Itt nagyon hiányoltam némi frissességet, amit akár egy minimális mennyiségű almával vagy akár konzerv barackkal is meg lehetett volna oldani, de még lehet, hogy az is elég lett volna, ha a csokiöntet helyett valami gyümölcsös mártást vagy öntetet kapok. Meg lehetett persze így is enni, de komoly gasztronómiai élményt nem adott.

Mindent egybevetve vegyes érzéseim vannak. Összességében, ha figyelembe veszem, hogy egy menüt ettem, azért kaptam 3 fogást, egyik sem volt rossz,, sőt, az egyik kifejezetten jó volt, tehát egy ebédmenü szintjét megüti. Ha viszont a 2 évvel ezelőtti élményeimet vetem össze a mostanival, akkor azért érzek különbségeket, és sajnos a múltbéli javára. Persze az is lehet, hogy csak akkor volt egy kicsikét rosszabb napjuk. Úgyhogy fogok még próbálkozni velük!

A hely elérhetőségei:

Cím: 7621 Pécs, Király utca 14.

Telefon: (30) 383 4531

Facebook: https://www.facebook.com/eozincorso/