Augusztus 17. és 20. között rendezik a Bőköz Fesztivált, az Ormánság négy településén.

Több mint száz program, köztük a Presser Gáborral és Karácsony Jánossal kiegészült Csík zenekar, Besenczi Árpád és Mikó István előadásai várják a közönséget augusztus 17. és 20. között az idei Bőköz Fesztiválon. Az eseményt nyolcadik alkalommal rendezik meg az Ormánság négy településén. Az eseménynek külön weboldala is van, mely itt található!

    Az ingyenes összművészeti rendezvénynek Kémes, Szaporca, Tésenfa és Drávacsehi ad otthont a Duna-Dráva Nemzeti Park Ős-Dráva Látogatóközponttal együtt. A fesztivál műsorán zenei, tánc-, folklór- és színházi előadások, kiállítások, beszélgetések, gazdag gasztronómiai kínálat szerepel, és bemutatják a helyi kulturális értékeket is.


    A szervező tájékoztatása szerint augusztus 18-án Szaporcán, a Hétöles Tó színpadon lép fel Presser Gábor, Karácsony János és a Csík zenekar A dal a miénk 2.0 című, LGT-dalokat tartalmazó műsorral.

Másnap pedig a Budapest Jazz Orchestra Náray Erikával, Koós Rékával és Papp Attilával koncertezik. Az Eperfa Tájházban előadásokon, foglalkozásokon mutatják be az ormánsági hagyományokat, a népi kultúrát, kézművességet. A református templomban augusztus 20-án Kuzsner Péter orgonaművész ad koncertet.
    A kémesi művelődési házba Mikó István a Svejk vagyok! című produkciójával érkezik. Ugyanitt Besenczi Árpád Petőfi Sándor elbeszélő költeményét, A helység kalapácsát adja elő. A következő előadás a Forrás Színház a Lúdas Matyi című mesejáték.

Az Ormánság Színpadon a Cinema Sense zenekar, a Khelipeske Rom táncegyüttes, Benedekffy Katalin énekművész előadásait láthatják. Ugyanitt a Grapa Live Trió, Laura Lola és a Gypsyndrome, Gájer Bálint és zenekara, valamint gyermekműsorával Boka Gábor lép fel.

„A kémesi művelődési házba Mikó István a Svejk vagyok! című produkciójával érkezik.”

Tésenfán Pál Zsolt Kultúrkertjében többek között Buch Tibor és zenekara, a Kanizsa Csillagai zenekar, a Grappa Live Trió játszik. A HP udvarban ormánsági szőttesekből nyílik kiállítás, és bemutatja munkáit Szatyor Győző, a népművészet mestere, a református templomban Varga Gábor zongoraművész Improvizációk magyar népzenére címmel ad koncertet.
    Drávacsehiben a Levendula Szárító Színpadon lesz látható a Harka Táncegyüttes, majd Simon Bogi színművész műsora, rockzenei nosztalgia koncert, utcabál következik.     
    Drávacsehiben építik fel az ország legnagyobb szalmalabirintusát, az Orbán-házban Németh László kerámiagyűjteménye várja az érdeklődőket. Augusztus 20-án, vasárnap az Ős-réten kettesfogathajtó országos bajnokságot rendeznek.

Részletes programokat megtalálja a rendezvény közösségi oldalán!
    A fesztivál fővédnöke  Nagy István agrárminiszter, aki augusztus 18-án, pénteken 11 órakor nyitja meg a rendezvényt.

Forrás: MTI