Akkugyárat építene a kormány Pécs vízbázisai mellé, a város határába? Sehol a cáfolat! – olvasható Keresztes László Lóránt, országgyűlési képviselő, a Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke Facebook oldalán. A pécsiek jelen pillanatban legégetőbb problémájáról tartott lakossági fórumot az országgyűlési képviselő.

Ma délelőtt aláírásgyűjtést és online sajtótájékoztatót tartott Keresztes László Lóránt a pécsi vásárban, ezzel Pécsett is folytatódott az akkumulátorgyárak létesítése elleni kampány. A vásártéren a témában online bejelentkezést tartott dr. Keresztes László Lóránt LMP-s országgyűlési képviselő és dr. Szabó András a Baranya vármegyei szervezet elnökség tagja.

Szép számmal gyűltek a pécsi vásártéren az aláírások. Sokan fejezték ki támogatásukat, többen biztatták az aktivistákat az akció folytatására, és köszönték meg a munkájukat.

Élőben a pécsi vásárból:

A kérdésben lakossági fórumot tart Akkumulátorgyár Pécs mellett? címmel a Pécs Most Egyesület augusztus 8-án, a Vasutas Művelődési Házban 18 órától, ahol:

Vendégek és résztvevők lesznek, akik eddig elfogadták a meghívást:

Dr. Keresztes László Lóránt, pécsi országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága elnöke,
– Mindum Károly, környezetmérnök, civil aktivista,
– a Tettye Forrásház Zrt. vízszolgáltató cég szakértő munkatársa.

A szervezők az alábbi meghívottak visszajelzését még várják:

Dr. Hoppál Péter, országgyűlési képviselő,
Nagy Csaba, országgyűlési képviselő,
Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke,
Kővári János, városfejlesztési biztos.