2023. augusztus 26-án, szombaton 10 órakor rajtol el a IV. Jótékonysági Terepfutó Verseny Szajkon a „Fogadj el” Alapítvány szervezésében. A jótékonysági terepfutó verseny gyülekező pontja a „Fogadj el” Alapítvány Fogyatékosok Napközi Otthona, Szajk, Petőfi utca 47.

A jótékonysági futóverseny részleteiről Stang Imrénét, az alapítvány önkéntesét, alapító tagját faggattam.

BaHír: Milyen távokra készüljenek a futóversenyre jelentkezők?

Stang Imréné: Három távon indulhatnak a szajki IV. Jótékonysági Terepfutó Verseny résztvevői. Első táv: 2 km-es, és Szajkon, a Petőfi utca 47 – Madarász Pince, és innen vissza a kiindulási pontra. Második táv: 5 km-es, és Szajkon, a Petőfi utca 47 – Madarász Pince – Lochgarten (Lokarti) bejárata, és vissza a kiindulás helyszínére. Harmadik táv: 12,5 km-es, és Szajkon, a Petőfi utca 47 – Madarász Pince – Lochgarten (Lokarti) bejárata – Liptódi Határkereszt – Versend külterület, és vissza a kiindulás helyszínére.

BaHír: Helyszíni nevezéseket is elfogadnak?

Stang Imréné: Helyszíni nevezésre is van lehetőség a jótékonysági futás napján, augusztus 26-án, a szajki „Fogadj el” Alapítvány Fogyatékosok Napközi Otthona udvarában, Petőfi utca 47 alatt, 9 óra 30 percig. A nevezők a három táv bármelyiket választhatják. Előnevezésre is van mód az alábbi linken. Rajtszám átvétele mindkét esetben a helyszínen! A szajki IV. Jótékonysági Terepfutó Versenyre az alábbi linkre kattintva tud jelentkezni:

https://www.futafold.se/jotekonysagi-terepfutas-online…/

BaHír: Nevezési díj?

Stang Imréné: Nevezési díj 2000 forint, amely magában foglal egy emlékérmet, és minden kategóriában az első három női-férfi befutó díjazva lesz. Minden résztvevő kap egy finom ebédet, frissítőt négy ponton: Madarász Pince, Lochgarten bejárata, Liptódi Határkereszt. (Poharat, kulacsot mindenki maga hoz!) Egyedi rajtszámot, csomagmegőrzést, és nem utolsó sorban részvételt egy jó hangulatú kulturális eseményen, és mellette kiállást egy jótékonysági ügyért.

BaHír: Mire fordítják a szervezők a jótékonysági futóverseny bevételét?

Stang Imréné: Az augusztus 26-i, szajki jótékonysági futóverseny bevétele a „Fogadj el” Alapítvány által megvásárolt ház felújítási költségeinek egy részét hivatott fedezni, ugyanis a nemrég vásárolt kis parasztházat szeretnénk lakhatóvá tenni, és a fogyatékos fiataljaink számára élhetővé varázsolni úgy, hogy közben megőrizzük a ház eredeti szépségét. Pontosan ebből az okból, a terepfutó versenyen is bármilyen csekély adománynak, támogatásnak is nagyon örülnek az alapítvány önkéntesei.

BaHír: Úgy tudom, hogy ezen a napon a „Nyitott kapu” rendezvény keretében bepillanthatnak a verseny résztvevői a Napközi Otthonba és annak munkájába?

Stang Imréné: Igen, valóban. A szajki „Fogadj el” Alapítvány 1995 óta évente megrendezi a „Nyitott kapu” szakmai és kulturális programját, melynek célja a fogyatékosság, a másság értékeinek közvetítése, a természetes elfogadás népszerűsítése. Ezen a napon a hozzánk látogatók megismerkedhetnek az otthonnal, és az ott működő varró, gyertyaöntő és virágkötészeti műhely alkotásaival, termékeivel.

Napközi Otthon műhelyeinek alkotásai