Az egész raktérnyi szállítmánya hamis volt annak a teherautónak, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M7-es autópályáról kísértek le egy alaposabb mustrára. – olvasható a NAV sajtóközleményében.

A pénzügyőrök a pákozdi pihenőben vették szemügyre a román sofőr áruját. A férfi a bemutatott fuvarokmányok alapján ledlámpákat, és különféle fém alkatrészeket szállított Barcelonába. A Romániából érkezett, álcázott rakomány azonban olyan hamis világmárkákat rejtett, mint a Chanel, Tommy Hilfiger, Paco Rabanne, Dior. A szállítmányban volt több mint ötezer doboz parfüm, és csaknem nyolcszáz darab ruha. A termékek „valódiságát” a gyenge minőség és a silány csomagolás is megerősítette.

A pénzügyőrök a csaknem kétszázmillió forint vagyoni hátrányt okozó termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt indítottak eljárást. 

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki kétes eredetű helyről vásárol, az veszélynek teheti ki önmagát. Mindezek mellet, a hamisított termékek akár egészségügyi kockázatot is jelenthetnek.

Forrás: NAV sajtóközlemény