Harmadik edzőmérkőzésüket azzal vezették fel a Kozármisleny Kézilabda Akadémia lányai, hogy szeretnének újra előrelépni a játék minden elemében. Ha röviden akarnánk a mai eredményt összefoglalni: sikerült.

Bár nem a mislenyi lányok kezdték a gólok gyártását a mérkőzésen, de gyorsan válaszoltak az akadémistáknak, majd egy rövid adok-kapok után magukhoz is ragadták a kezdeményezést. Elszakadni azonban nem igazán sikerült Pusztai Petráéknak egészen a félidő derekáig, amikor is 8 perc alatt egy 0-5-ös szériával megléptek a fiatal hazai csapattól, így 11-15-ös eredmény mellett vonulhattak el az öltözőbe megbeszélni az első játékrész tanulságait.

A fordulást követően, ahogyan az első, úgy a második félidőt is a NEKA nyitotta találattal, de nem sokáig maradtak a kozármislenyiek a NEKA adósai, és 2 perc alatt 0-3-as szériával immár 6 találatosra növelték az előnyüket, amit gyakorlatilag a 20-ik percig meg is tartottak, ám ekkor érkezett egy rövid periódus, amit nem a mislenyiek uraltak. Ennek hatására három találatra zárkózott a Balaton-parti csapat, de ennél közelebb már nem tudtak férkőzni a vendég csapathoz, így elmondhatjuk, hogy megvan a felkészülés első győzelme. Azonban ennél is fontosabb, hogy játékban tovább tudott lépni a Kozármisleny KA az eddigi meccsekhez képest.

Pusztai Petra csapatának mérkőzése előtt is ezt jelölte meg célnak. Nézzük, hogy most, a mérkőzés lefújását követően hogyan látja belülről a mislenyi kapus a javulást.

Pusztai Petra: Látszott rajtunk a terhelés, de kisebb-nagyobb sikerrel megvalósítottuk az edzőnk által kért dolgokat. A védekezést tekintve 40-45 percig rendben voltunk. Támadásban előfordultak pontatlanságok, de ez ilyenkor még természetes. Ami fontos, hogy tudtuk mikor kell futni, mikor kell megállni. Tudtuk irányítani a mérkőzést. Én úgy érzem, hogy amiről a mérkőzés előtt beszéltünk, abban sikerült előre lépnünk. Örülök az első győzelemnek is. Gratulálok a csapatnak!

NEKA – Kozármisleny KA 24-27 (11-15) Felkészülési mérkőzés NEKA csarnok, Balatonboglár Játékvezető: Bujdosó Máté, Horváth Viktor

Kozármisleny KA: Pusztai, Szabó, Wichmann – Grénus 5, Imrei R. 1, Brettner 3, Lengyel 1, Jarjabka 1, Bánfai 4, Imrei N. 2, Scheffer 2, Tobak 3, Zsemberi 1, Szatmári 3, Hadnagy 1 Edző: Gyulay László Erőnléti edző: Varga Imre Kapusedző: Vig Vivien Gyúró: Kecskés Zsolt

Forrás: mislenykezi.hu