Eltűnt fiatalember felkutatásához, kért segítséget egy Kővágószőlősi család. – olvasható a bejegyzés a Pécsi Mentőkutyás Egyesület közösségi oldalán.

A fiatalember másfél napja tűnt el az otthonából. A mentális problémákkal küzdő fiatal férfi eltűnését a rendőrségnek is jelezték a családtagok, viszont érdemi keresést még nem indítottak.

A Pécsi Mentőkutyás Egyesület viszont már két órán belül a helyszínen volt, két mantrailinges (nyomkövető) és két területkutató kutyával, valamint egy quaddal.

Az egyesület önkéntesei haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést, amelynek során egy helyi lakos segítségével, aki később egy terepjáró gépkocsival segítette a keresést, sikerült találni egy szemtanút, aki egy erdei úton találkozhatott az eltűnt fiatalemberrel.

Ezt az erdei útvonalat vizsgálták át quaddal, illetve az előbbiekben már említett terepjáróval.

A két mantrailinges kutya a szemtanú információját megerősítve, egymást váltva a 30 fokos melegben végigment a közel 4 kilométeres erdei úton, és kiértek az Orfű-Abaliget elágazáshoz.

Ekkor kértek a Pécsi Mentőkutyás Egyesület tagjai ssegítséget Orfű polgármesterétől, illetve az orfűi polgárőrségtől, akik végigjárták a település környéki utakat, és megkérték a helyi lakosokat, ha látják az eltűnt férfit azt jelezzék a Pécsi Mentőkutyás Egyesület tagjainak.

Nem sokkal ezután a Szomjas Vándor dolgozói már jelezték is, hogy a tó partján üldögél egy hasonló fiatalember. Az egyesület keresőinek helyszínre érkezése után kiderült, hogy valóban a keresett személyt jelezték feléjük.

A fiatalember kissé zavartan viselkedett, de az elmondása szerint az erdőben töltötte az éjszakát és már közel két napja nem evett egy falatot sem.

A Pécsi Mentőkutyás Egyesület kereső tagjai értesítették a rokonokat, akik ételt és italt hoztunk számára. A civil összefogásnak köszönhetően, ebben az esetben, nagyobb baj nem történt!