A magyar gazdasági helyzet nem a legkönnyebb: alighogy az ország kilábalt a COVID-19 következményeiből, a geopolitikai problémák és a válság a GDP csökkenéséhez és az infláció emelkedéséhez vezetett. A Magyar Nemzeti Bank szerint 2023 júniusában 16,5-18,5%-os szinten állt. Ilyen környezetben fontos a megtakarítás, és ebben segíthet az értékpapírokba való befektetés.

Hogyan takarékoskodnak és fektetnek be az emberek Magyarországon?

2022 novemberében a lakosság 58,7%-a nem takarékoskodott és nem is fektetett be. 20,6% tartott otthon forint készpénzt, 11,7% fektetett bankbetétbe, 6,3% rendelkezett befektetési célú ingatlannal.

A betéti kamatok azonban nem fedezik az inflációt, és a lakáspiac 2022 óta lassítja a növekedést. Ezért egyre többen szeretnének értékpapírokba fektetni: 6,2% – államkötvényekbe, 4,7% – részvényekbe, 0,8% – alapokba.

De megállíthatja őket a tőzsdei kereskedéssel kapcsolatos ismeretek hiánya vagy az angol nyelvű bonyolult brókeralkalmazások (az ország lakosainak csak 20%-a beszéli).

Vita Markets – befektetési alkalmazás magyaroknak magyar nyelven

A Vita Markets bróker megszünteti mindezeket a nehézségeket, és a magyarok számára egyszerűbbé és megfizethetőbbé teszi az értékpapírokba való befektetést.

A cégnek vannak alkalmazottai az országban, így a Vita Markets első kézből ismeri a piac sajátosságait. A vállalat felhasználói kutatásokat is végez, hogy termékét még jobbá tehesse.

A magyarországi bevezetés óta az alkalmazást már mintegy 30 ezren töltötték le. A Vita Markets értékelései pozitívak, az App Store-on 5,0, a Google Play-en pedig 4,7-es értékelést kapott. Íme, amit maguk a felhasználók is megjegyeznek.

Intuitív alkalmazás iOS és Android rendszerekre magyar nyelven. „Szerintem egy hétköznapi ember, aki nem szakember, is könnyedén tud számlát nyitni – hiszen még nekem is gond nélkül sikerült” – mondja a 33 éves Zsolt.

Egyszerű számlanyitási folyamat: minden néhány perc alatt, teljesen online történik, miközben az adatok biztonsága és védelme garantált. Minden szükséges dokumentum – útlevél vagy személyi igazolvány és lakcím kártya – mindig kéznél van. „Nagyszerű, hogy a lakcím igazolásához elég egy képet készíteni a lakcímkártyáról” – írja Ádám a Vita Markets értékelésében. – Más brókerekkel rossz tapasztalataim voltak ezen a részen”.

A felhasználok ajándékrészvényt kapnak az induláshoz, nincs minimális belépési összeg, és jutalékmentes a részvényekkel és ETF-ekkel való kereskedés. Mindenki, akinek sikerül 24 órán belül számlát nyitnia, 100 dollár értékű ajándék promóciót kap. „Nagyon tetszett az ajándékbontás animációja, na meg persze maga az ajándék” – mondja Miklós.

A befizetéseket Visa vagy Mastercard kártyával lehet teljesíteni bármilyen pénznemben, és az első feltöltés 10 000 dollárig 2023 végéig jutalékmentes lesz.

Kezdők és tapasztalt kereskedők számára egyaránt alkalmas. A kezdő befektetők számára tematikus részvényválasztások, gyors chat-támogatás és alkalmazáson belüli segédközpont áll rendelkezésre. A Vita Markets elemzői minden hónapban egy összefoglalót is közzétesznek.

A tapasztalt kereskedők örülni fognak a valós idejű piaci adatoknak, a könnyen használható grafikonoknak, a részvényválasztónak és a több mint 1000 amerikai és európai értékpapírhoz való hozzáférésnek. „Hosszú, hosszú ideje kereskedem, és lenyűgözött a Vita Marketsnél elérhető értékpapírok száma” – jegyzi meg Ádám.

Miért lehet megbízni a Vita Marketsben?

A Vita Markets bróker minden tevékenysége teljesen legális és az illetékes hatóságok által szigorúan ellenőrzött. A vállalat ciprusi befektetési vállalkozás (CIF), a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (CySEC) által 2019-ben kiadott 373/19-es számú engedély alapján működik, és rendszeresen auditált.

Ezenkívül a Vita Markets tagja a Ciprusi Befektetői Kártalanítási Alapnak (ICF), így az ügyfelek vagyona 20 000 euróig biztosított.

A Vita Marketsnél a felhasználók csak valódi értékpapírokkal kereskednek, és azok teljes jogú tulajdonosai, mivel az eszközöket a letétkezelőben hozzájuk rendelik, nem pedig a brókerhez.

Az alkalmazást a fintech területén nagy tapasztalattal rendelkező fejlesztőcsapat fejleszti, aminek köszönhetően nemcsak kényelmes, hanem biztonságos és stabil is. Minden felhasználó saját maga is értékelheti: csak le kell töltenie, és ki kell próbálnia a demó üzemmódot.

(Szponzorált tartalom)