Interjút adott Pesty László Fidesz-közeli filmrendező és producer a Népszavának arról, amit korábban a Tusványoson mondott a „Lölő-jelenségről” Akkor így fogalmazott: „a Lölő-jelenséget – vagyis azt, amikor tehetségtelen, büdös lábú, alanyt állítmánnyal egyeztetni nem tudó, végtelenül ostoba, ízléstelen és tehetségtelen emberek zsarolás és más Btk.-s bűncselekmények útján ráteszik a kezüket sikeres vállalkozásokra – a jelenlegi hatalomnak módjában áll eltávolítani, kimetszeni, mint egy rákos daganatot”.

„Többes számban beszéltem, nem Mészáros Lőrincről beszéltem”

Pesty László szerint ha kifejezetten Mészárosról beszélt volna, akkor már rég a nyakába kapott volna egy pert, de erre nem került sor. „Nem egy konkrét emberről beszélek, egy jelenségről beszélek” – mondta.

Pesty a riporter kérdésére bevallotta, hogy tud olyan papírokról, amelyek bűncselekményeket takarnak. Viszont arra figyel, hogy ne mondjon peresíthetőt, mert „utál veszíteni”, ezáltal „pert is utál veszíteni”. Azt viszont nem zárta ki, hogy a közeljövőben konkrét nevek is előkerüljenek. A riporter Szijj Lászlóra kérdezett rá név szerint, amire Pesty átvitt értelemben válaszolt: ő is „része ennek a jelenségnek”.

Azt is elmondta, hogy a 100 leggazdagabb magyar listáján az élmezőnyben lévők között sokan vannak, akik a „Lölő-jelenség részei.” Pesty szerint egy hónapon belül ” De „amikor a mi kommunikációs stratégiánk megkívánja, akkor majd „eljön a nevek ideje”.

Forrás: Telex

Kép: Wikipédia