Korábbi főszerkesztőnk Vági Márton 2023 májusától Máltán él és dolgozik, azonban közösségi oldalán rendszeresen foglalkozik magyarországi közéleti témákkal, így időről-időre megosztjuk egy-egy írását, mint véleménycikket.

Az alábbiakban Vági Márton írását változtatás nélkül közlöm:

2021-ben egy átlagos EU-s polgár évente 33 500 eurót keresett, egy magyar melós 12 180 eurót. Ez a különbség a Holdról is látszik. Mondjuk, például itt Máltán mi nem rendezünk atlétikai VB-t, meg ugye a helyi bajnok csapatot is kipicsázta a Fradika a Konfetti Ligából, szóval alighanem a mimagyarok nyertek, a maguk sajátos módján sikeresek, mert ugyan csórók mint az állat, de legalább van piros-fehér-zöld színű giccsparádé, tűzijáték, stadion, nemzethy büszkeség. Pedig amúgy épp nemzeti szerénységre lenne szükség, mert bizony a bolgárokat leszámítva már mindenki jobban él a mimagyaroknál.


A gond az, hogy a mimagyarok (fidesz-magyarok más néven) tényleg azt hiszik, hogy milyen f…a ott minden. Tényleg azt gondolják, hogy a bruttó 1000 eurós fizu az tök f…a, mert hát évente egyszer azért el tudnak menni négy napra Balatonmáriafürdőre, meg azért pár havonta fussa’ egy étteremre is, ahol nagyon finom a KIRÁNTOTTHÚS rizibizivel. Az itt megjelenő fideszes idiótákon is azt látom, hogy ők tényleg elhiszik, hogy jól élnek, fel sem tudják fogni, hogy az ő havi fizetésük Európa normális felén heti bérnek is szerény lenne.

Olyan mérhetetlen csóróságban él az átlag magyar, amit Európából nézve elképzelni is nehéz, évenkénti 12 ezer euró az jobb helyeken két-három havi fizu. Miközben amúgy nagyjából minden olcsóbb Európa többi országában, mint otthon, mondjuk úgy, hogy szerintem jelen inflációs helyzetben a BigMac indexben sem teljesít jól Magyarország.

És az a legrosszabb, hogy sokan ezt védik és FÉLTIK, azt hiszik, hogy ha a BALOLDAL lenne hatalmon, akkor ennyi sem lenne, sőt oda lenne a hatalmas JÓLÉTÜK, amiben ők Orbánnak hála élhetnek. Ez a hatalmas jólét Európából nézve valamiféle szánalmas csóróság, olyan amire az Afrikából érkező migráns is azt mondaná, hogy kösz de kösz nem.

12 ezer euró évente. Ha ezt elmesélném, a nyugatról érkezett kollégáimnak biztosan nem hinnék el, tuti hogy azt hinnék, hogy ez max félévre és nem egy teljes évre vonatkozik. Júniusban a 25 százalékos inflációnál is szerintem azt hitték, hogy túlzok.

Forrás: Vági Márton