Egészen döbbenetes és felháborító történet látott napvilágot a veresegyházi Gyermekliget lakóparkról. A Blikk hosszabb cikket közölt a szerencsétlenül járt Halász-Homoki Andreáról, akit várandósan lakoltattak ki 43 négyzetméteres lakásából.

A nő kifizetett 3,5 millió forintot a lakásért, ami az eredeti vételár több mint 20 százaléka, majd elkezdte törleszteni a maradékot. Azonban a beruházó céget felszámolták, az építkezést finanszírozó másik társaság pedig az érvényes szerződés ellenére a teljes 16,5 millió forinton felül még további 10 milliót kezdett követelni az újdonsült anyukától. Ennek okaként azt jelölték meg, hogy jóval magasabbak lettek az ingatlanárak, így az eredeti megállapodás semmis.

Halász-Homoki Andrea a megnövekedett összeget nem tudta kifizetné, ezért végül kitették a saját otthonából.

„Az történt, hogy az építkezést finanszírozó befektetőnek elszámolási vitája lett a beruházóval, felszámolási eljárást indított ellene, és a tartozást a lakókon hajtotta be, többek között rajtam is” – mondta el a Blikknek. A lap megkereste társaság tulajdonosát is, de az üzletember nem reagált a kérdésekre.

Az anyuka a szülei házára vett fel jelzálogkölcsönt, hogy ki tudja fizetni a lakását egyben, de ez sem volt elég, a társaság további 10 milliót követelt rajta.

„Nem tudtam, pereltem, közben pedig törlesztem a banknak a semmire a havi 85 ezer forintot, körülbelül 20 évig. Várandósan kellett kiköltöznöm a lakásomból, így mentem átadni a kulcsokat a felszámolóbiztosnak.”

Ugyan minden ügyvéd és a józan ész is azt mondatta vele, hogy megnyeri a pert, de a bíróság nem így gondolta. Andreának „be kell nyelnie” az 3,5 millió forintot, ezt szerinte gyakorlatilag ellopta tőle a befektető társaság.