Komlón, szeptember első hétvégéjén három napos Bányásznapok programsorozat indult. Több baranyai településen is az egykor virágzó bányászatra emlékeznek ezekben a napokban.

A Komlói Bányásznap természetesen nem csak a fergeteges bulikról szól ezen a hétvégén, ha nem az emlékezésről is, amikor az egykori bányászok előtt tisztelegnek a megemlékezők, koszorúzók.

2023. szeptember 1-én, pénteken az LMP-Magyarország Zöld Pártja országos elnökségét képviselő Angyal Károly titkár, és Hohn Krisztina, az LMP Baranya megyei szervezetének elnöke, és Horváth Attila elnökségi tag helyezi el koszorúját a tavasszal megrongált, majd helyreállított komlói bányász emlékműnél. A megemlékezésen Dallos Tamás atya megáldotta a komlói, tavasszal megrongált majd helyreállított bányász emlékművet.

Kiemelt fotónkon Hohn Krisztina és Angyal Károly helyezi el a megemlékezés koszúját szombat reggel 9 órakor Pécsett a Hősök terén található emlékműnél. Ezen a helyszínen is koszorúztak és vettek részt egy a pécsi bányásznapi megemlékezésen, és az LMP-Magyarország Zöld Pártja szervezetét itt is Hohn Krisztina Baranya megyei elnök, és az országos elnökséget pedig Angyal Károly titkár képviselte. A megemlékezés végén a koszorúzók elénekelték a bányászok himnuszát.

Fotó: Hegedüs Tünde