A Nevetnikék Alapítvány a Pécsi Gyermekklinikára olyan önkénteseket keres és vár, akik szívesen babusgatnák a piciket, kártyáznának a nagyokkal, felturbóznák endorfin termelésüket, és ezzel gyógyítanák a gyerekeket. Felkészítést a Nevetnikék Alapítvány biztosítja, az önkénteseknek a lelkesedést és a kitartást kell vinniük magukkal.

Közösségi oldalukon azt írják, hogy nagy szükség van az önkéntesekre, és most végre újra tudnak új jelentkezőket fogadni!

A Nevetnikék Alapítvány  jól tudja, hogy a kórházi lét egy felnőtt számára sem kihívásoktól mentes, a kisgyermekekben pedig adott esetben mély frusztráló emlékként tartósan megmaradhatnak a bizonytalanság, a félelem képei, az aggódó szülők sem tudnak minden esetben megnyugtató közeget teremteni a kórtermekben.

A távolról érkező beteg gyermekek esetében sokszor a családok egyszerűen nem tudják megoldani a rendszeres látogatást, vagy csak azt, hogy valamelyik családtag a beteg gyermek után utazzon. A nővérek sokszor túlterheltek, fennáll a hospitalizálódás veszélye, főként csecsemőknél.

A Nevetnikék Alapítvány  önkéntesei erre a problémára kínálnak megoldást a rendszeres látogatásaikkal. Céljuk, hogy enyhítsék a kórházban fekvő betegek szorongásait, fájdalmait, eltereljék a figyelmüket a gondokról, elűzzék az unalmat, és megnevettessék a kórházi ápolásra szorulókat. 

Elsősorban a fekvőbeteg gyerekosztályokra szerveznek bábos, mesemondós, kézműves, zenés, társas foglalkozásokat a játszószobákba, vagy a kórtermekbe. Az önkénteseik egy két hónapos, képzésekkel és hospitálásokkal teletűzdelt felkészítést követően tartanak programokat a gyerekeknek. Mindig párban dolgoznak, a foglalkozások hossza általában 2 óra, ez idő alatt egy osztály betegeit látogatják végig, kiemelten figyelve a nem látogatott gyermekekre. 

Másodsorban azokra a felnőtt osztályokra szeretnénk eljutni, ahol krónikus vagy hosszan bent fekvő betegek vannak, és az ő fájdalmaikon enyhíteni társasjátékkal, mozgással, beszélgetéssel.

Forrás: nevetnikek.hu