A közelgő ősz idején mit is ajánlhatnék jobb szívvel az egészségünk és szépségünk megőrzésére, mint a hamvas őszibarackot, ami nem csak a hamvasságával, de sugárzó, napsütötte pirosságával méltán vonzza a tekintetünket. Ne feledkezzünk meg azonban a jótékony hatásáról sem, hiszen az őszibarack magas ásványi anyag-, és vitamintartalma kitűnő hatással van szervezetünkre. Az őszibarack az mellett, hogy egy természetes antioxidáns, a hormonháztartásunkat is karbantartja. Nem kell félnünk a túladagolástól, kedvünk és étvágyunk szerint fogyaszthatunk belőle.

A hamvas, illatos őszibaracknak magas az A-, és C-vitamin, kálium és szelén tartalma. Remek kalcium és magnézium forrás, így a csontok regenerálódására is jó hatással van.

Ásványi anyag tartalma segíti az izmok képződését. A hypertoniában szenvedők csemegéje, mert az őszibarack csökkenti a vérnyomást. A szívet is óvja és ezáltal kedvező hatással van a szív és az érrendszeri problémákra.

Rendkívül magas tápértékének és alacsony kalória, fehérje, szénhidrát és zsírtartalmának köszönhetően kitűnő gyümölcs a diétázók számára. A fogyókúra idején élvezhetjük számos áldását, többek között remek bőr és hajszépítő hatását. Az őszibarack 90%-a víz, ettől olyan lédús és szomjoltó gyümölcs. Nagy áldás ez a nyári kánikulák idején.

Fokozottan ajánlott az őszibarack fogyasztása a számítógépeket rendszeresen használó informatikusoknak, programozóknak. Számukra azért fontos, mert a barack képes megtisztítani a szervezetet agépek által kibocsájtott káros kisugárzásoktól és szennyeződésektől.

A fogyás megkönnyítése mellett erősíti a csontokat, hiszen az őszibarackban található kalcium és magnézium aránya kiemelkedő. A csontok regeneráló hatásának köszönhetően kitűnő, sőt remek harcostárs a csontritkulás elleni harcban. A csodás gyümölcs rendszeres fogyasztása mellett könnyű fittnek maradni. Már csak ezért se maradjon ki az őszibarack az étrendünkből.

Csontépítő, vérnyomáscsökkentő és szívvédő hatású ínycsiklandó gyümölcsünk megszépíti bőrünket is. Ehhez, pedig íme, egy remek arcpakolás. Próbáld ki azonnal, és érezd jótékony hatását a bársonyossá váló bőrödön.

Barackos pakolás: Törjünk vagy turmixoljunk össze egy őszibarackot, keverjük össze egy kevés tejszínnel és mézzel. A keveréket vigyük fel az arcbőrünkre. 20 perces hatóidő után langyos vízzel mossuk le. A remek érzés élménye érdekében hetente egyszer ismételjük meg a műveletet.

Ne feledjük, a legfontosabb, hogy erősíti az immunrendszerünket. Mindezek mellett védi a sejteket, erősíti a kötőszöveteket, csökkenti a stressz kellemetlen hatásait, javítja az emésztést és remek vízhajtó.

Irány a zöldséges!