Korábbi főszerkesztőnk Vági Márton 2023 májusától Máltán él és dolgozik, azonban közösségi oldalán rendszeresen foglalkozik magyarországi közéleti témákkal, így időről-időre megosztjuk egy-egy írását, mint véleménycikket.

Az alábbiakban Vági Márton írását változtatás nélkül közlöm:

Ahányszor csak olvasom a Magyarországról érkező híreket, hálát adok, hogy már nem ott élek és egyben végtelenül sajnálom azokat a tisztességes Magyarországon maradt embereket – legyenek akár jobboldaliak, akár baloldaliak, akár liberálisok, akár konzervatívok – akik demokratikus jogállamban szeretnének élni. Örülök, hogy ezt az őrületet már nem kell személyesen átélnem.

Ahogy a Fidesz napról-napra építi le a demokráciát és a jogállamiságot, ahogy nem létező ellenségek ellen harcolnak, miközben minden állami szolgáltatás rohad el, legyen az a MÁV, az oktatás, az egészségügy vagy épp a vízellátás. Minden, amihez nyúlnak az sz…á változik, minden releváns gazdasági mutatóban szakadunk le a V4 többi államától, hogy a „hanyatló” nyugatról ne is beszéljünk, mert kormányozni nem tudnak, céljuk és tervük nincs az országgal, az ország jövőjével, az egyetlen céljuk a lopás, amihez a hatalom az eszközük. Nem érdekli őket Magyarország, nem érdekli őket, hogy mi lesz a hazánk sorsa, ha érdekelné őket, akkor humántőkébe és nem betonba fektetnének, ha érdekelné őket, akkor nem lopnának el mindent, nem stadionokat építenének, nem propagandát finanszíroznának, hanem az oktatást, az egészségügyet, a közszolgáltatásokat, az innovációt, a tudást és a tehetséget.

Ellopnak mindent, miközben az átlag magyar olyan szinten csóró, ami Európába más országaiból nézve abszolút értelmezhetetlen, pár száz eurós fizetésekről és nyugdíjakról beszélünk, rekord magas infláció és ÁFA mellett. A reálbérek meredeken zuhannak, az emberek folyamatosan csúsznak egyre lejjebb és lejjebb, emiatt az alkoholizmus családok tízezreinél a mindennapok része, egy átlagos magyar férfi tíz évvel él kevesebbet, mint egy átlagos EU-s polgár, köszönhető a nyomornak, a lezüllesztett egészségügynek.
Eközben a kormány dollármédiáról hadovál, miközben a hozzájuk közeli újságírók nyíltan szolgálják ki Moszkva érdekeit, a kormány egy népírtó állat oldalára áll az orosz-ukrán konfliktusban, ott árulja el a saját szövetségeseit – legyen az EU, vagy a NATO – ahol csak tudja, minden amit tesz azt orosz érdekből teszi, hogy ismét a világ szégyenfoltjává váljon Magyarország, ahogy vált akkor, amikor mi maradtunk Hitler utolsó csatlósa.

Nem tudom szavakkal kifejezni, hogy mennyire örülök annak, hogy már nem ott élek, eszem ágában sincs visszaköltözni, most biztos megjelenik majd egy nyomorgó agyhalott fideszes, aki megírja, hogy egy hazaáruló f@sz vagyok, és maradjak is ott ahol vagyok, miközben nem veszi észre, hogy a kormánya az, ami elárulja a hazát és a magyarság ezeréves álmát, a nyugathoz tartozást. Nem veszi észre, hogy hála a Fidesznek nap, mint nap többen mennek el az országból, tehetséges, dolgozni és boldogulni akaró emberek, komplett országrészek ürülnek ki, néptelenednek el, nem veszik észre, hogy nem vagyunk annyian, hogy bárkiről is lemondhassunk, ám ők maguk üldöznek el százezreket, csak azért mert máshogy gondolkodnak, mint ők.

Hálás vagyok, hogy már nem ott élek, de nem tudok nem haragudni azért, amit a Fidesz a hazámmal tett. Ezt sem elfogadni, sem megbocsájtani nem lehet, soha.

Forrás: Vági Márton