A Baranya Vármegyei Önkormányzat Dísztermében rendezték meg kedden a Magyarság KicsiNagykövete Program vármegyei díjkiosztóját. Baranyából idén is több száz általános iskolás mérettette meg magát, közülük került ki a vármegye „KicsiNagykövete” és három „KicsiAttaséja”, akik az országos döntőben képviselik majd Baranyát.

A világon egyedülálló a Magyarság „KicsiNagykövete” Program, amit idén is a 10-12 éves korosztálynak hirdettek meg az ország minden vármegyéjében. Baranya idén második alkalommal csatlakozott a versenyhez. A fiataloknak 3 fordulóban kellett bizonyítaniuk, hogy mennyire jól ismerik településüket és vármegyéjük nevezetességeit. A döntőben a zsűri a legjobbak közül választotta ki a vármegye KicsiNagykövetét, valamint négy KicsiAttaséját (kultúra, agrár, sport és zöld kategóriákban).

Idei évben a véméndi Cseke Szilveszter képviselheti Baranyát KicsiNagykövetként, a kultúra területén a palotabozsoki Szitas Máté, a sport területén a harkányi Horváth Katica, az agrár kategóriában a pécsi Lónay László lett a KicsiAttasé. Idén először adták át a KicsiZöldAttasé elismerést a szintén Harányból érkezett Venczel Arnold Gábrielnek. A díjazottaknak egy Margit-szigeti kincskereséssel egybekötött parlamenti látogatásra is lehetőségük lesz. A Baranya Vármegyei Önkormányzattól pedig egy laptopot kaptak a díjazottak.