Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti visszalépését követően is gyűjthette a pénzt az őt támogató mozgalom – írja az atv.hu.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Perjés Gábor, Karácsony párbeszédes párttársa 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között összesen tizenkilenc alkalommal készpénzben fizetett be több mint 500 millió forintnyi összeget a szervezet számlájára. A pénz jelentős része euróban és fontban lett befizetve.

A NAV munkatársai korábban Karácsony jogi főtanácsadójának irodájában foglaltak le olyan dokumentumokat, amiket az adományládák felbontásakor készítettek. Az első ilyen láda kinyitásakor két MSZP-s munkatárs is jelen volt, ők nyilatkoztak most az ATV-nek. Azt állították, hogy csak az első jegyzőkönyv készítésénél voltak jelen, a további kilenc okiratot nem ők írták alá, azoknál ott sem voltak. Ez akár az okirat-hamisítás gyanúját is felvetheti.

Az ATV azt is megtudta, hogy ezek a kilenc, állítólagosan hamis aláírásokkal ellátott jegyzőkönyv ráadásul már Karácsony előválasztási visszalépése után készültek. A főpolgármester 2021. október 8-án lépett vissza Márki-Zay Péter javára. Tehát az adománygyűjtés még akkor is folytatódott, amikor okafogyottá vált.

Karácsony Gergely is megszólalt az ügy kapcsán, ő elmondta, hogy az adománygyűjtés teljes mértékben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően történt.

Forrás: 24.hu